Покрет за преокрет због изборних нерегуларности започео данас акцију – „НАШ ГЛАС НЕ МОЖЕШ КУПИТИ“

Београд, Нови Сад, Суботица, Ниш

Акцију под слоганом „Наш глас не можеш купити“ Покрет за преокрет одржана је  данас, 28.04.2016. од 17,00 до 19,00  часова у градовима од севера до југа земље: у Суботици, Новом Саду, Београду, Нишу и више мањих градова.

Покрет за преокрет оцењује да се локални, покрајински и републички избори не могу сматрати регуларним имајући у виду огроман број неправилности током целокупног изборног процеса. Покрет за преокрет сматра да би  избори требало да буду поништени и да би било потребно да се створе услови за фер и поштене изборе кроз формирање нове Републичке изборне комисије и истовремено кривично процесуирање свих извршиоца и организатора инкриминисаних дела.

На данашње акцији на којој је било организовано потписивање петиције за кажњавање свих учесника у изборним нерегуларностима, активисти Преокрета изразили су протест испред  Владе Србије,  док су у другим градовима своје данашње акције завршили испред скупштина градова и на улазима у њих оставили поруке, које можете видети на сликама. 

„Није овде у питању цензус једне или друге странке већ чињеница да су ови избори нерегуларни. Овде је у питању опстанак демократије, а на крају и правне државе и државе уопште. Наши протести су позив политичким субјектима али првенствено грађанима да  заштите основне вредности демократског друштва. Како смо пре четири месеца окупили опозицију са циљем стварања услова за поштене изборе желимо да сада заједно дигнемо глас против изборних нерегуларности. Уколико будемо нејединствени режим ће уништити сваки смисао избора.“- истакао је проф. др Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет поводом данашње акције „Наш глас не можеш купити“  

Scroll to Top