Избори у Суботици ће морати да се понове

Избори у Суботици ће бити нерегуларни уколико на њима не буде учествовао Покрет за преокрет.  Они ће за неколико месеци морати да буду поновљени јер је Градска изборна комисија, насупрот одлуци Управног суда, одбилал да уврсти листу Покрета за преокрет на изборну листу. О овим незаконитостима данас је обавештена и мисија ОЕБС-а.

„Уместо да поступе по одлуци Управног суда који је донео пресуду у нашу корист 13.04.2016. године, Изборна комисија је „утврдила“ да нам сада  фале и потписи. И то смо били спремни да допунимо, али нам нису дали могућност да то урадимо. У 48 сати у колико смо добили право да оверимо недостајуће потписе дали су нам само једног оверивача од 9,00 до 13,00 часова и док су људи чекали у реду прекинули су оверу. Очита је жеља некога да наша листа не буде на градским изборима, али нажалост због тога ће трпити градски буџет и грађани Сруботице, јер ће изабрана власт бити нелегална. На нас се врше притисци да одустанемо од правне борбе, али то нећемо ни по коју цену. Данас ћемо о овим дешавањима обавестити и посматрачку мисију ОЕБС-а јер се не извршава одлука Управног суда.“ изјавио је Дарко Антељ носилац листе Покрета за преокрет у Суботици.

Правна и политичка битка Покрета за преокрет траје већ две недеље и када је Управни суд донео пресуду било је за очекивати да ће то бити окончано. Коначно смо кренули у кампању, да би Изборна комисија  наставила да гази закон и судске пресуде.

„Не могу да верујем да Изборна комисија у Суботици не извршава правоснажну пресуду. То је крај о причи о правној држави. Такође је непојмљиво да град није омогућио да се овере недостајући потписи јер није дозволио да се у 48 часова овере недостајући потписи. Недопустиво је и да Изборна комисија није дала могућност увида у наш изборни материјал.  Избори у Суботици, ако буду одржани, биће нерегуларни и тражићемо заштиту својих права код свих домаћих и међународних инстанци. Ми се не миримо са безакоњем. „ истакао је проф. Др Јанко Веселиновић председник Покрета за преокрет поводом најновије одлуке Изборне комисије да не спроведе одлуку Управног суда.

Scroll to Top