ВРАТИТИЋЕМО ЗЕМЉУ СЕЉАЦИМА

Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић изјавио је приликом посете Станишићу у општини Сомбор да је опет дошло време да се сељаци боре за земљу.

„Опет смо дошли у ситуацију да су пољопривредници остали без могућност да обрађују земљу. Њу су отели модерни латифундисти, који чак нису вољни ни да запосле локално становништво већ радну снагу доводе са стране. Стање какво је данас у Станишићу, Риђици, али и у Гакову и осталим сомборским селима у којима је на хиљаде људи радило или у пољопривредним задругама или је непосредно обрађивало земљу, а  данас су на улици је недопустиво. Многе породице се селе у иностранство, па је Станишић са само последњих неколико месеци напустило више од 100 људи, а за последње четири  године више хиљада становника. То се мора зауставити. Покрет за преокрет и коалиција „Борко Стефановић – Србија за све нас“ се залаже да се отета земља врати сељацима.“ – истакао је Веселиновић.

Становници Сомбора, Станишића и Риђице упознали су Веселиновића са чињеницом да је локална власт у сарадњи са Владом Александра Вучића буквално исколчила преко 3.000 хектара најплодније земље на подручју општине Сомбор и да је дели „својим људима“ или је на насилан начин сами запоседају сумњивим  бизнисменими.

„И последњих неколико година на сумљив начин до земље су дошли моћници,  који чак и када ангажују мањи број незапослених,  то чине преко студентских задруга и не уплаћују им здравствено ни социјално осигурање. То је суморна стварност војвођанских паора, који не могу  чак ни да буду легални најамници на њивама поред својих кућа. Целе породице у некада богатим селима сада живе од мизерних пензија, којима не могу да измире ни основне, иначе поскупеле,  трошкове комуналних услуга. Листа број 15. жели то да промени. Никоме ништа не дугујемо, а доказали смо да држимо реч и да су нам принципи битнији од фотеља.  Истрајни смо у намери да огромно пољопривредно богатство у Србији не треба да између себе дели неколико модерних феудалаца.“ – истакао је Веселиновић приликом разговора са сомборским пољопривредницима.

Scroll to Top