Положај избеглица никад није био гори

Извор: РТС

Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић оценио је током састанка са представницима избегличких удружења да положај избеглица и прогнаних особа у Србији никада није био гори.

Како се наводи у саопштењу, Веселиновић је током разговора казао да је помоћ избеглим и прогнаним Србима који су остали у Србији, али и онима који су се вратили у своје родно место или то желе да учине, један од националних приоритета програма коалиције окупљене око листе “Борко Стефановић-Србија за све нас”.

“Став Покрета за преокрет и наше коалиције је да Србија мора да води рачуна о сваком човеку који се врати у Далмацију, Лику, Банију, Кордун или у неко село или град у Хрватској или Босни. Да би сачували национални идентитет, Срби који су се вратили морају имати економску и сваку другу сигурност”, рекао је Веселиновић.

Он је додао да је “жалосно” што је Србија “заборавила” 200.000 својих сународника који живе у Хрватској.

Пружајући подршку Покрету и коалицији “Борко Стефановић-Србија за све нас”, председник “Удружења за развој пољопривреде у Далмацији” Милорад Бједов оценио је да би мала подршка Србије повратницима значила њихов опстанак на тим подручјима.

“Иако се максимално трудимо да разумемо економску позицију Србије, не разумемо игнорантски однос према избеглицама и прогнаницима. У име нас наступају људи који немају никаквог додира са нашим проблемима, нити их се они тичу”, додао је Бједов.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2534/izbori-2016/2284870/pokret-za-preokret-polozaj-izbeglica-nikad-nije-bio-gori.html

Scroll to Top