Положај избеглица никад гори

Извор: N1

Положај избеглица и прогнаних у Србији никада није био гори, заједничка је оцена са састанка председника Покрета за преокрет Јанка Веселиновића са представницима избегличких удружења.

Покрет за преокрет и коалиција окупљена око листе Броко Стефановић – Србија за све нас је једина листа која у свом програму има као један од националних приоритета помоћ избеглим и прогнаним Србима, како онима који су одлучили да остану у Србији, тако и онима који су се вратили или желе да се врате у своје родно место.

“Став Покрета за преокрет и наше коалиције је да Србија мора да води рачуна о сваком човеку који се врати у Далмацију, Лику, Банију, Кордун или у неко село или град у Хрватској или Босни. Да би сачували национални идентитет Срби који су се вратили морају имати економску и сваку другу сигурност. Жалосно је да наш премијер добија подршку од Виктора Орбана, који великодушно новчано помаже своје сународнике у Војводини, док је наша влада заборавила да 200.000 Срба још увек живи у Хрватској”, рекао је Веселиновић.

У име окупљених подршку Покрету за преокрет и коалицији “Борко Стефановић – Србија за све нас” изнео је Милорад Бједов председник “Удружења за развој пољопривреде у Далмацији”

“Иако се максимално трудимо да разумемо економску позицију Србије не разумемо игнорантски однос према избеглицама и прогнаницима. У име нас наступају људи који немају никаквог додира са нашим проблемима, нити их се они тичу. Само мала подршка повратницима значила би њихов опстанак на тим подручјима.” рекао је он.

http://rs.n1info.com/a152305/Vesti/Pokret-za-preokret-Polozaj-izbeglica-nikad-gori.html

Scroll to Top