Подаци КРИКА разјашњавају због чега је Вучић одустао од Закона о пореклу имовине

Покрет за преокрет оцењује да је сада сасвим јасно због чега је Александар Вучић одустао од најављеног закона о пореклу имовине. Из података КРИКА видљиво је да би он дошао под његов удар пошто је јасно да не би могао да докаже како је од плате од 1.000 еура могао да стекне толико имовине, а уз то редовно од „своје“ плате „поклања“ и „донира“.

Јасно да је реторика о стискању каиша, зуба, трпњи, нади и ишчекивању само за народ. За то време премијер и чланови његове породице гомилају квадрате. Издајући се за скромног човека који служи народу и практично се жртвује за Србију, Вучићева породица гомила богатство и за нос вуче целу нацију. Честитам КРИКУ на откривању дела истине о имовини породице Вучић, која није пријављена Агенцији за борбу против корупције, али сматрам да је то тек почетак посла. Већ и мала деца знају да је економска империја породице Вучић много већа. Врхунско је лицемерје када премијер бодри народ да истраје у овом „тешком тренутку“ јер Вучић не само да не дели тешку судбину народа него своју личну срећу управо свесно гради на несрећи народа.“ – истиче проф.др Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет.

У свакој правној држави због података до којих је дошао „КРИК“ премијер би морао да одговара, а бављење политиком би било немогуће. Да неко има имовину, коју је био дужан да пријави, па макар она била и за један квадрат већа, а не станови и куће у вредности преко милион динара, било би довољно за покретање судске и политичке одговорности. Уколико се то не деси јасно је да је тужилаштво, судство, као и Агенција за борбу против корупције под директном контролом СНС-а и да процеса сличног онима у суседним државама неће бити.

Scroll to Top