Веселиновић: Порески репрограм штетан за пензионере и угрожене

Извор: РТС

Покрет за преокрет оценио је да је одлука Владе Србије о репрограму пореског дуга већег од два милиона динара неморална и дубоко штетна за државу и грађане.

Репрограм је, тврди Покрет за преокрет, нарочито штетан за пензионере, социјално угрожене и све оне чија примања зависе од буџетских прихода.

“У јеку изборне кампање Влада купује своје тајкуне и неплатише пореском амнестијом и шаље поруку да и даље треба да не плаћају порезе и да не уплаћују новац у буџет из кога се финансирају народне кухиње, здравство, школство, војници, полицајци и из којег се исплаћују пензије”, навео је лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић.

Оценио је да је у Србији “исплативо да се ради против државе и грађана и да она води рачуна о криминалцима и онима који се богате кроз неплаћање обавеза држави”, додавши да се “грађанима обраћа само када им смањује примања и повећава намете”.

“Пореска амнестија коју Влада назива ‘репограм’ обухвата све пореске дужнике, са разним повластицама, од репограма дуга на чак пет година и отписа целокупне камате до отписа половине камате за најнередовније пореске обвезнике”, наведено је у саопштењу.

Покрет за преокрет сматра да је “отпис бесконачно доспелих пореских прихода државе понашање бахатог расипника који новац не даје из свог џепа већ га Влада Александра Вучића узима од најсиромашнијих и оних који морају да бирају између кришке хлеба и лека”.

Одлуком Владе Србије порески дужници у Србији моћи ће од 1. априла до 4. јула да поднесу захтев за репрограм дуга који није већи од два милиона динара, не рачунајући камату.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/2537/Izbori+2016/2267548/Veselinovi%C4%87%3A+Poreski+reprogram+%C5%A1tetan+za+penzionere+i+ugro%C5%BEene.html

Scroll to Top