НОВА ПОРЕСКА АМНЕСТИЈА НАГРАДА ТАЈКУНИМА, А НА ШТЕТУ ПЕНЗИОНЕРА И СИРОМАШНИХ

Покрет за преокрет оцењује да је нова пореска амнестија опет урађена на штету пензионера, социјално угрожених и свих оних чија примања зависе од буџетских прихода. Пореска амнестија коју Влада назива „репрограм“ обухвата све пореске дужнике, са разним повластицама од репрограма дуга на чак пет година и отписа целокупне камате, до отписа половине камате   за најнередовније пореске обвезнике   Отпис и одлагање на, готово,  бесконачно доспелих пореских прихода државе за Преокрет је понашање бахатог расипника. Оног који  новац не даје из свог џепа већ га  Влада Александра Вучића узима од најсиромашнијих и оних који морају да бирају између кришке хлеба и лека.

„Овај поступак Владе Србије је дубоко штетан за државу и грађане, али и неморалан. У јеку изборне кампање Влада купује своје тајкуне и неплатише пореском амнестијом и шаље поруку да  и даље не треба да плаћају порезе и да не уплаћују новац у буџет из кога се финансирају народне кухиње, здравство, школство,  војници, полицајци, али из којег би требало  да се исплаћују и пензије. Зашто да плаћају када је ова каолиција  свој мандат започела пореским амнестијама и тако га завршава. Ова Влада није амнестирала само пореске дужнике, који се у уређеном свету сматрају нелојалним грађанима и који за то одговарају кривично, већ је је на почетку свог мандата амнестирала и око 3.000 затвореника за тешка кривична дела, а да не говорим о онима које је кроз страначке политичке процесе ослободила  одговорности за најтежа кривична дела. Још једном – ова Влада показује да је у Србији исплативо да се ради против државе и грађана и да она води рачуна о криминалцима и  онима који се богате кроз неплаћање обавеза држави, док се обичним грађанима „обраћа“ само када им смањује примања и повећава намете“ истиче председник Покрета за Преокрет, проф. др Јанко Веселиновић.

Преокрет указује да од најновије пореске амнестије која је отпочела да се реализује  јуче, никакве користи неће имати обични грађани. Уколико они касне са уплатама то чине због неимаштине и никакав репрограм им неће помоћи јер су они у банкроту јер се држава расипа и гура руку у њихов џеп кроз све веће цене  комуналија, горива, све веће акцизе, велике парафискалне намете. Посебно забрињава што Пореска управа Србије нема, или не жели да да податке о великим пореским дужницима и губитку који ће државни буџет претрпети услед најновије пореске амнестије.

Scroll to Top