Сашка Радујков: За завршни рачун буџета нећу гласати зато што сматрам да није допринео унапређењу квалитета живота грађана и грађанки АП Војводине

Буџетски новац којим покрајинска Влада располаже, је потрошен и троши се, а у ставкама и даље нема улагања у решавање кључних проблема са којима се грађани и грађанке Аутономне покрајине Војводине сусрећу. Према завршном рачуну буџета поново није било новца да се трајно и квалитетно регулише проблем недостатка здраве, пијаће воде у Зрењанину. Са сличним проблемом неквалитетне воде сусрећу се и грађани Кулпина, Бача, Србобрана и других места по Војводини. Не сумњам да припадници владајуће већине знају за то да Зрењанинци свакодневно у редовним кућним трошковима имају и куповину воде за пиће, само према овом завршном рачуну буџета, наслућујем да актелну власт за то уопште није брига.

Према завршном рачуну, довољно средстава није дато ни пољопривреди и пољопривредницима. Жетва је поранила због временских услова, а инфлација је утицала на то да је пољопривредна производња поскупела, то обухвата цене семена, горива. Са друге стране, откупне цене су ниске, за жито отприлике 20 динара. Још када се доносио буџет о чијем завршеном рачуну се ми сада изјашњавамо, а за који како сам већ навела нећу гласати, морале су се разматрати ове околности и пронаћи решење. Важно је споменути и инвестиције и рећи да су цене које су дате за инвестиције знатно веће него што је њихова стварна вредност. Инвестиције јесу значајне, то стоји, али оне не могу бити преплаћене знатно више од оног што је њихова истинска вредност.

Овај завршни рачун бужета показује да је од Скупштине Аутономне покрајине Војводине остала зграда која личи на Скупштину. Основна функција која у овој Скупштини треба да се обавља јесте да се представљају грађани и грађанке Аутономне покрајине Војводине. Али је евидентно да припадници власти ту функцију не врше адекватно. Али, има нас који ћемо се борити за просперитет наше покрајине и углед ове Скупштине, а пре свега за унапређење квалитета живота грађана и грађанки покрајине Војводине.

Говор Сашке Радујков, посланице Скупштине АП Војводине, из Покрета за ПРЕОКРЕТ, на Четвртој седници Скупштине Аутономне покрајине Војводине, одржаној 27.06.2024.

Scroll to Top