ХИТНО САНИРАТИ НОВОСАДСКИ  КЕЈ

ГО Покрета за преокрета Нови Сад тражи да се хитно санира Новосадски кеј, у делу Сунчаног кеја, од Штранда до Кеја жртава рације, на коме је оштећено и поломљено  преко 50 посто дрвећа у олуји која је погодила Нови Сад још у јулу прошле године. До данас, за пуних седам месеци,  није урађено ништа на санацији тог простора.    

Под ударима олујног ветра и невремена које је погодило Нови Сад прошле године високо  дрвеће на Сунчаном кеју је углавном уништено, друга стабле су поломљена или искривљена, а у међувремену је високи водостај Дунава претходних месеци нанео гомиле отпада на тај простор. Призори у том делу града, који би морали бити најлепши јер је ту Дунав и поглед на  Петроварадинску тврђаву,  је апокалиптичан.   Питамо градску власт, али и руководства предузећа: “Воде  Војводине”,  “ Војводинашуме”и “Градско зеленило” , када ће се удостојити и прионути на посао како би поправили причињену штету? Или нико није надлежан, а свако од ових предузећа узима новац од  грађана Новог Сада.  Новосадски кеј у овод делу, где највише шетају Новосађани и њихови гости је постао ругло.  Транутно је и опасност за здравље јер не можемо да знамо шта се све у том делу приобаља налази, а тамо залазе и деца.  Најпрометније и најомиљеније шеталиште Новосађана  уместо поноса Новосађанима је сада на њима на стид иако они не сносе одговорност већ градско руководство.  Тешко је и замислити какве утиске из Новог Сада носе туристи када тамо прођу, а то је незаобилазна тура за све који дођу у Нови Сад. Нужно је да се хитно приступи санацији тог простора јер ће то бити знатно отежано када вегетација на том простору узме маха.

Апелујемо на градску СНС власт и градоначелника Милана Ђурића  да, заједно са својим партијским колегама, прионе извршавању својих дужности, а једна од њих је да град буде чист.  Досадашњи став и нечињење градске власти пуних седам месеци говоре, не само Новосађанима, већ и свима онима који као гости и туристи долазе у наш град, о неодговорности, неспособности и немарности актуелне власти у бризи и заштити здравља својих грађана и животне средине.

Scroll to Top