КОАЛИЦИЈА “СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА” ПОСЕТОМ БУДИСАВИ ДАЛА ПОДРШКУ ЈАНКУ ВЕСЕЛИНОВИЋУ

“НЕ БОЈИМО ВАС СЕ НИТИ ЋЕМО ВАС СЕ БОЈАТИ”

Представници политичких странака и покрета из  коалиције “Србија против насиља” данас су посетом Будисави дали подршку Јанку Веселиновићу и његовим колегама из Покрета за преокрет који су прошлог викенда брутално физички нападнути у том месту од стране чланова СНС-а, на челу са Милошем Егићем, директором ЈП “Градског зеленила”  Нови Сад. Веселиновић и његове колеге су приликом напада повређени и завршили у Ургентном центру, а истрагу води полиција и тужилаштво.  На месту где се прошле суботе десио напад представници коалиције су поставили штандове и разговарали са грађанима Будисаве, уз поруку да их ни физички напади неће зауставити, јер се они управо боре да у Србији стане насиље, које продукује Српска напредна странка.

Саопштење

“Окупили смо се овде у Будисави, у месту поред Новог Сада, да дамо подршку нашим колегама из Покрета за преокрет и да осудимо физички напад који се догодио у недељу. Напад се догодио од стране људи које је предводио високи функционер Српске напредне странке, у моменту док је Покрет за преокрет са својим члановима радио кампању разговора са грађанима, дакле нису дали никакав повод. Оно што је очигледно то је да велике трагедије које су се догодиле у мају нису утицале на Српску напредну странку. Напредњаци су наставили да промовишу говор мржње, насиље и да се понашају према својим неистомишљеницима на најгори могући начин. Отишли су и корак даље, они у својим саопштењима уместо да осуђују нападе и насиље они их аболирају и траже начине да оправдају поступке својих високих функционера што додатно погоршава ову већ и овако лошу ситуацију. Листа “Србија против насиља” се упорно бори против људи који већ 12 година тероришу и Нови Сад и нашу Војводину и целу Србију. Због тога сам сигуран да ће грађани препознати наш напор да зауставимо сваки вид насиља који се догађа свакодневно у друштву и дати нам подршку на следећим изборима.” – истакао је  Вељко Крстоношић, председник ГО Демократске странке у Новом Саду

“Данас смо овде дошли да подршку дамо нашем драгом колеги и саборцу Јанку Веселиновићу и његовим колегама због насиља које су претрпели прошле недеље на овом месту. Исто тако бих овом напредњачко-радикалском режиму желела да поручим да их се не бојимо и нећемо се бојати. Оно што морају знати је да ми на насиље насиљем нећемо одговарати насиљем. Због тога бих желела да позовем све грађане Србије да у што већем броју 17. децембра изађу на биралишта и да на миран, достојанствен и демократски начин ову криминалну групу отерамо заувек са политичке сцене. ” – истакла је Бранислава Пандуров, кандидат за републичког посланика коалиције “Србија против насиља”. 

Scroll to Top