Нападнут Јанко Веселиновић

Политичке партије и покрети које су у Новом Саду окупљене у листу “Србија против насиља” најоштрије осуђују физички напад на председника Покрета за преокрет и народног посланика Јанка Веселиновића који се догодио данас на страначком штанду у Будисави. На Веселиновића је насрнуо директор Јавног комуналног предузећа “Градско зеленило” и високи функционер Српске напредне странке Милош Егић.

Будући да Милошу Егићу ово није први пут да напада активисте и функционере опозиционих странака, а да није ни први напад на Јанка Веселиновића, опозиционе странке и покрети захтевају да Егић одмах буде приведен и да се против насилника у најкраћем року покрене и спроведе судски поступак. Подразумева се да Егић одмах мора бити смењен са свих јавних функција које је незаслужено пригабио, а уколико до смене одмах не дође, коалиција “Србија против насиља” ће сматрати да је градоначалник Милан Ђурић и саучесник и заштитник политичког насиља у Новом Саду. Инспиратор напада се такође зна; то је врх владајућег режима на челу са Александром Вучићем.

Вербални и физички напади на демократску опозицију од стране владајућег режима неће и не могу застрашити, ни опозиционе странке, ни грађане који желе смену власти и привођење правди вођа актуелног режима. Такви напади су истовремено и симптоми политичке немоћи и паничног страха од губитка власти на изборима 17. децембра. Само гласањем за листу под редним бројем 7 – “Србија против насиља” – грађани ће омогути неопходну промену власти и заувек онемогућити егиће, ђуриће и сличне њима да управљају нашим градом. Данашњи напад на Јанка Веселиновића мора бити најстроже кажњен како овакви случајеви не би ескалирали у отворено и масовно насиље које прижељкује и подстрекује одлазећа власт.

Градски одбори:
Акција прогресивне Војводине
Демократска странка
Еколошки устанак
Народни покрет Србије
Покрет слободних грађана
Покрет за преокрет
Срце
Странка слободе и правде
Заједно
Зелено-леви фронт

Scroll to Top