СНС  САЛУ ЗА ДАЋЕ У МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ ВЕТЕРНИК ПРЕТВОРИЛИ У СТРАНАЧКЕ ПРОСТОРИЈЕ

Српска напредна странка отворила је прошле недеље своје нове страначке просторије у оквиру Културног центра Месне заједнице Ветерник у простору у којем су се раније одржавале – даће. Простор је уз православну цркву светог Симеона Мироточивог и у непосредној близини месног гробља, а некада га је користила пољопривредна задруга у овом месту. Претходно су просторије у потпуности реновиране о трошку Новог Сада, а стварна намена нових просторија све време се  крила од грађана Ветерника и јавности. Ово је само један од новоотворених просторија СНС у Новом Саду, који ничу на сваком ћошку, попут коцкарница.

Покрет за преокрет пита градску власт како је део Културног центра, који је простор Месне зајденице Ветерник и бивше пољопривредне задруге постао простор за рад Српске напредне странке. Градске власти су дужне да објасне грађанима Ветерника и Новог Сада по којем правном основу је овај простор уступљен локалним “напредњацима” и по којој цени закупа. Такође су дужне да објаве сва документа у поступку уступању простора у власништву града владајућој партији како би се јасно видело ко је, кад и на који начин донео одлуку о томе.  

Радови на реновирању овог објекта трајали су нешто више од месец дана и становници највећег новосадског  приградског насеља до последњег дана нису знали коју ће намену објекат добити. Колале су приче да ће  сала за даће добити бољи изглед и да ће бити приступачнија грађанима јер је изграђен и прилаз за инвалиде. Било је говора да ће се  ту преселити библиотека, огранак градске бибилотеке “Петар Кочић”, која је у оронулим просторијама, а да ће сала за да ће бити подигнута у порти цркве. Права намена простора откривена је тек током прошле недеље када је бивша сала за даће “избрендирана” сликама Александра Вучића и Милоша Вучевића и натписом “Зато што волим Ветерник”. 

ГО Покрета за преокрет у Новом Саду истиче да  уступање просторија Културног центра, који је у оквиру комплекса Месне заједнице,  представља увреду свих становника Ветерника којима је уместо решавање комуналних проблема отет простор који су они до сад користили за своје потребе. До насеља Ветерник од Новог Сада води пут пун рупа и небезбедан је за саобраћај, реконструкција улице Краља Петра није реализована иако је то обећано, није обележена стота годишњица овог насеља осим једним верским догађајем.

Покрет за преокрет ће због свега поменутог инсистирати на томе да се расветле све околности под којим је овај простор претворен у страначки штаб СНС-а. Одговорни за овакво располагање имовином свих грађана мораће кад-тад да положе рачуне тим грађанима и њиховом суду.

Scroll to Top