УМЕСТО РЕШАВАЊА ПИТАЊА ОШТЕЋЕНИХ ЗГРАДА У КРАЉЕВУ РЕЖИМ НА ОПОЗИЦИЈУ ПОСЛАО ИНТЕРВЕНТНУ ПОЛИЦИЈУ

“Пројекат урбане регенерације стамбених јединица у Доситејевој улици, оштећених у земљотресу 2010. године у потпуности стао, и станари су заборављени. Зграде изгледају као да су припремљене за снимање хорор филмова. Плафони висе, фасаде се обрушавају, виде се инсталације, кровови прокишњавају.


За препуцавања између Града Краљева и Владе Републике Србије станари “Радничких зграда” више немају стрпљења.
За 13 година од почетка пројекта за решавање проблема становања, само је једна зграда направљена. Остале чекају рушење.
Темпом којим СНС и неспособни градоначелник Предраг Терзић реализује пројекат није могуће решити ни за 40 година.
Ово су потпуно неусловне зграде, нехумане али и небезбедне за живот. Захтевамо од градоначелника Предрага Терзића да хитно приступи решавању питања збрињавања станара из Доситејеве улице кроз привремене, условне смештаје, јер зимске прилике станари не смеју чекати у рушевинама од зграда.” – изјавио је на данашњој конференцији за штампу Микица Вучинић из ГО Покрета за ПРЕОКРЕТ у Краљеву испред зграда оштећених у потресу 2010. године.


Данашња конференција за штампу и давање изјаве “Новој С” било је прекинуто легитимисањем учесника конференције од стране Интервентне полиције.
“Градоначелник Предраг Терзић није нашао за сходно да се обрати и разговара са станарима Доситејеве улице бр. 48,али је послао интервентну полицију како би прекинуо конференцију за штампу и легитимисао учеснике конференције: Покрет за преокрет, ССП и Покрет за децентрализацију. Ово је до сада невиђени притисак на опозицију у Краљеву” – изјавио је Вучинић.

Scroll to Top