ТРАЖИМО СМЕНУ НАЧЕЛНИКА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ У СУБОТИЦИ И НАЧЕЛНИКА УПРАВЕ ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ

ГО Покрета за преокрет тражи хитну смену Боривоја Муцаља, начелника Полицијске управе у Суботици и Драгана Самоловца, начелника Управе граничне полиције Србије јер је очигледно да они не могу да обезбеде сигурност становницима Суботице и пограничних подручја. Погранична подручја постала су  криминалне оазе у које више не смеју да слободно уђу грађани, који тамо имају своју имовину јер су та подручја постала место оружаних сукоба. Последње пушкарање се чуло ноћас, а  оружаних сукоба било је и претходних дана.        

ГО Покрета за преокрет Суботица тражи да се хитно обезбеди сигурност грађана и њихове имовине  на целокупном подручју града Суботице и да се спречи трајна криминализација пограничних подручја услед криминалних банди које кријумчаре људе и међусобно ратују. Суботица је по свему жртвована по питању безбедности, што доказује чињеница да се пуцњаве и убиства дешавају веома често. Без смене најодговорнијих кадрова неће бити помака, али на њихова места морају да дођу људи који ће се озбиљно ухватити у коштац са криминалом у Суботици и пограничним подручјима.  До сада није било спремности за то.      

Суботичка и погранична полиција за сада нису расветлиле пуцњаву од пре неколико дана која се  догодио у шуми на Тресетишту у Суботици, нити је обавестила грађане о мерама које треба да предузму да би они и њихове породице били безбедни. Суботичане је већ ноћас задесила нова чуцњава.  Понављамо сумњу да је  полиција своје ресурсе усмерила на неке друге правце,  на опозицију и “политичке непријатеље државе” како режим означава опозицију, а да је безбедност грађана на последњем месту. 

Scroll to Top