Лов на пољопривреднике последња фаза власти СНС

Покрет за преокрет оценио је данас да је лов на пољопривреднике који чувају земљу од које живе последња фаза власти Српске напредне странке (СНС), која је решена да “српску земљу поклони странцима”.

Како се наводи у саопштењу, српски сељаци су постали копија америчких домородаца, које они који имају оружје, терају са њива а њихову децу остављају без егзистенције.

Ова странка подсећа да је недавно један функционер СНС давао упутства сомборским паорима како да заузму земљу нелегалним путем, јер је “држава онемогућила да земљу обрађују на легалан начин”.

Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић сматра да је то наставак политике уништавања војвођанских села и српске ; пољопривреде, наводи се у саопштењу.

”Јасно је да се ради о спрези власти са крупним капиталом из земље и иностранства. Српске сељаке власт СНС-а покушава да претвори у кметове”, рекао је Веселиновић.

Влада Србије је 11. марта донела закључак којим препоручује локалним самоуправама да размотре могућност да се пољопривредницима који користе земљиште без правног основа (узурпација), дозволи да пријаве површину земље коју користе.Дат је и рок за пријаву до почетка маја, као и за плаћање накнаде за њено коришћење.

Због тога су пољопривредници протестовали у више наврата.

http://www.blic.rs/vesti/politika/pokret-za-preokret-lov-na-poljoprivrednike-poslednja-faza-vlasti-sns/mj2s426

 

 

Scroll to Top