Уместо Градске болнице, Новосађани добили рупу у буџету

Почетком јуна 2023. године Ковид болница на Мишелуку престала је да прима Ковид пацијенте и почетком септембра 2023, након краћег реновирања и организационог прилагођавања, након више деценија чекања отворена је Градска болница Нови Сад – ово би била реалност у земљама ЕУ, али за Србију у канџама СНС-а то је само недосањани сан. Господо из СНС, уложили сте више од 50 милиона евра из нашег буџета у изградњу и опремање објекта на Мишелуку и сад, кад је пандемија готова, ви ћутите и правите се да обећање о Градској болници никад није постојало у вашим маркетиншким кампањама, или на опроштајној торти за Милоша Вучевића.

Будући да то није учинио СНС, Новосађанима ће ово СНС непочинство морати да објасне градске организације ССП, ПСГ, АПВ и ПзП.

1. Напредњаци желе да оснују Градску болницу, али појма немају како то да ураде. То потврђује њихова неспособност да на отварању Ковид болнице обезбеде више од 20% потребних медицинара и у објекат уведу градску пијаћу воду. 

2. Објекат на Мишелуку је планиран за установу друге јавне намене или за продају приватним инвеститорима. Неспособност напредњачке власти да један тип болнице преведе у други тип болнице унапред негира овај сценарио. Наше организације су опредељене да Нови Сад што пре добије Центар за палијативна негу, али грађанима је неопходна и Градска болница.

3. Једини циљ изградње Ковид болнице баш на Мишелуку, упркос апелима стручне јавности и опозиционих партија да су друге локације боље решење, био је бесплатно комунално опремање и подизање атрактивности локације за напредњачке инвеститоре и њихове планове за хиљаде станова на Мишелуку. Колико су ове идеје градских власти проблематичне видели смо и у понедељак 19. јуна, када је пропала продаја три парцеле на Мишелуку. Тако је остала упитна чак и пројектована зарада градског буџета од 868 милиона, која је и иначе била мања од планираних милијарду динара из градског буџета за комунално опремање Мишелука само за 2023. годину. На поновљеној лицитацији ћемо видети да ли је инвеститорима блиским СНС била потребна још већа зарада или ће надолазећа економска криза довести до тога да је Град Нови Сад спискао милионе евра за припрему и опремање једног великог – НИЧЕГА.

Градске организације ССП, ПСГ,ПзП и АПВ захтевају у име грађана Новог Сада од Милоша Вучевића и СНС да у најкраћем временском периоду у објектима бивше Ковид болнице Мишелук отворе Градску болницу, што не искључује могућност да се у делу објекта отвори и Центар за палијативну негу, установа неопходна грађанима Новог Сада и Војводине.

Свесни смо да близине одласка СНС са власти али огромни проблеми у здравственој заштити наших суграђана не могу да чекају тај дан већ захтевају хитна решења. 

  • Странка слободе и правде
  • Покрет слободних грађана
  • Покрет за преокрет
  • Акција прогресивне Војводине
Scroll to Top