ХИТНО ОБЕЗБЕДИТИ СИГУРНОСТ ГРАЂАНА  НА ЦЕЛОЈ ТЕРИТОРИЈИ СУБОТИЦЕ

ГО Покрета за преокрет Суботица тражи да се хитно обезбеди сигурност грађана и њихове имовине  на целокупном подручју града Суботице и да се спречи трајна криминализација пограничних подручја услед криминалних банди које кријумчаре људе и међусобно ратују. Суботица је по свему жртвована по питању безбедности, што доказује чињеница да се пуцњаве и убиства дешавају веома често.    

То показуе да суботичка полиција за сада није објавила информације о броју приведених особа у оружаном сукобу који се догодио у шуми на Тресетишту у Суботици, нити је обавестила грађане о мерама које треба да предузму да би они и њихове породице били безбедни. Очито је да је полиција своје ресурсе усмерила на неке друге правце,  на опозицију и “политичке непријатеље државе” како режим означава опозицију, а да је безбедност грађана на последњем месту. 

Грађани Суботице и околних места су са правом узнемирени јер је очито да је “систем” овога пута  заказао. Да није не би имали оружане сукобе на подручју нашег града, а да чак не знамо ко влада тим подручјем. Можемо очекивати да на та подручја ускоро неће моћи да крочи наша полиција и да ћемо имати ситуацију као у неким латино – америчким државама.

Покрет за преокрет не пристаје на такав сценарио и тражи хитно обезбеђивање владавине закона на подручју целе Суботице.      

Scroll to Top