ТРАЖИМО ХИТНУ СМЕНУ УПРАВНОГ ОДБОРА КОЈИ ЈЕ ОД РТВ-А НАПРАВИО ЦИРКУС

Новосадски градски одбори Странке слободе и правде, Покрета за преокрет, Покрета слободних грађана и Акције прогресивне Војводине траже хитну смену чланова Управног одбора РТВ-а који је од Радио телевизије Војводине направио циркус. Чланови Управног одбора на јучерашњој седници уместо да изаберу директора и да та кућа коначно стане на ноге именовали су Сању Јашаревић Кужић за в.д. директорку, којој је мандат трајао мање од шест сати јер је већ у вечерњим сатима поништенена одлука о постављењу. Садашњем в.д. Јожефу Клему, који за 15 дана испуњава услове за пензију,  наређено је да повуче оставку. Тако ће бит настављено финансијско черупање  покрајинског јавног сервиса али, што је једнако важно, наставиће се медијски мрак и прикривање истине о стању у Новом Саду и Војводини. Пре месеци тражили смо да се РТВ врати у законске оквире, који га обавезује да објективно, благовремено и непристрасно информише грађане, што сада није случај. Уместо тога у СНС кухињи на релацији Милош Вучевић и Игор Мировић, који су отворени сукоб претворили у поткусуривање и поделу плена на штету свих грађана који живе у Војводини.     

Уместо да се поступак за избор директора спроведе на законит и транспарентан начин, што подразумева и објављивање радних биографија кандидата и образложења одлуке о избору, поступак је био нетрансперентан, уз закулисне радње, све са циљем апслолутне контроле овог медијског сервиса од стране СНС-а. Уместо да се започне решавање питања сумњивих копродукција, ненаменског трошења новца за закуп зграде, иако нова зграда зјапи празна, смањење трошкова за обезбеђење и чишћење објеката Управни одбор је одлучио да се настави по старом и зато тражимо хитну смену свих чланова Управног одбора.  

Новосадски градски одбори  Странке слободе и правде, Покрета за преокрет, Покрета слободних грађана и Акције прогресивне Војводине

Scroll to Top