ЗАШТО ВОЗОВИ НА ПРУЗИ БЕОГРАД  – НОВИ САД СВЕ ЧЕШЋЕ НЕ САОБРАЋАЈУ?

Наредна три дана возови неће саобраћати од 10,00 до 13,00 часова

Данас су стотине  путника  у Београду и Новом Саду остали без превоза између ова два града јер су их на железничким станицама сачекале информације да возови  три дана од у времену од 10,00 до 13,00 часова неће саобраћати.

Према доступним информацијама „Инфраструктура железнице Србије“ и „Железнице Србије“ о овоме нису на адекватан начин обавестили путнике, односно саопштење нису доставили медијима или медији због врло честих отказивања полазака овакве информације више не објављују. Отказивање полазака је сада постала пракса и готово да није прошла  ни једна недеља од пуштање пруге у саобраћај 19. априла 2022. године  да не буде обуставе саобраћаја, из разних разлога и под разним изговорима. У нешто више од месец и по дана воз није саобраћао десет дана (14,15,16,17. априла, 01,02. маја 24. маја и тренутно од 06,07,08. јуна. У просеку возови нису редовно саобраћали сваки четврти дан. Више дана возови су саобраћали смањеном брзином.    

Најчешће полазака није било у најударнијим терминима, од 9,00 до 14,00 часова. Слично је било од самог отварања пруге. Разлози за отказивање или укидање полазака били су од „радова на далеководу“, „због контактне мреже“, „олабавњеног возног вода“, „крађе делова“, „пада ограде на пругу“ и других разлога. Сви разлози указују да радови на прузи нису урађени на квалитетан начини, а посебно је индикативно да пруга није обезбеђена и да се дешавају крађе делова, који угрожавају безбедност људи.   

Питамо  „Железнице Србије“, „Инфраструктуру железница Србије“ и министре задужене за саобраћај и инфраструктуру   да ли је пруга од  Београда до Новог Сада завршена и да ли је безбедна за саобраћај. Питамо да ли је пруга пуштена у саобраћај само због избора који су долазили и да ли је отварање била само још једна предизборна представа, а у међувремену су путници доведени у ситуацију да не знају да ли воз вози или не и да постављају питање сигурности свог превоза.  

Scroll to Top