Пут у Лаћарку још једно од неостварених обећања власти

Покрет за ПРЕОКРЕТ скреће пажњу јавности на једно у низу неостварених обећања које одлазећа власт „сипа из рукава“ током целог мандата. Реч је о реконструкцији пута у месту Лаћарак поред Сремске Митровице. Државни пут у Лаћарку који је веза са Републиком Српском и веома је оптерећен у изузетно лошем  је стању, с обзиром на то да су последњи радови на путу обављени пре 15 година када су камене коцке овлаш пресвучене асфалтом.  Једина активност коју је ова власт предузела у вези с путем у Лаћарку била је да обмањује народ да ће пут бити реконструисан.

Тако је министарка Зорана Михајловић у обраћању медијима испред Месне заједнице у Лаћарку у октобру 2015.  године дала чврсто обећање да ће реконструкција пута почети у наредних неколико месеци а „најкасније у марту“ те да ће бити завршена до јуна (извор Блиц, 24.10.2015). Покрет за ПРЕОКРЕТ подсећа министарку на ово обећање, на чињеницу да  месец март који је она помињала као време отпочињања радова увелико траје, те да није лепо обмањивати људе у чије име (и од чијег новца)  се обавља јавна функција. До данашњег дана није изабран ни извођач обећаних радова, чак није расписан ни тендер.

Покрет за ПРЕОКРЕТ подсећа и на једно раније обећање такође у вези с путем у Лаћарку. Градоначелник Сремске Митровице Бранислав Недимовић је најавио да ће потпуна реконструкија пута кроз Лаћарак бити највећа инфраструктурна инвестиција у 2012.години!!! Тада је речено да  је за ову инвестицију вредну 250 милиона динара завршен пројекат, прибављена дозвола и обезбеђена средства. Покрет за ПРЕОКРЕТ пита – где су нестала поменута средства?

 

Scroll to Top