Покрет за ПРЕОКРЕТ тражи од локалних самоуправа да се грађанима задуженим у швајцарским францима трошкови за комуналне услуге умање за 50 одсто

Покрет за ПРЕОКРЕТ оцењује да је одлазећа власт својим игнорантским односом према проблемима грађана задужених у швајцарским францима те људе оставила на цедилу, па су се многи задужени нашли у потпуном безнађу, суочени са претњама да ће им станови бити продати на лицитацији.

С обзиром на то да је републичка власт до краја остала потпуно неосетљива за проблеме 100 000 грађана које је задуженост у швајцарцима отерала у беду и потпуно безнађе, Покрет за ПРЕОКРЕТ започео је акцију у више градова у Србији у којој се од локалних самоуправа тражи да задуженима у швајцарцима помогну тако што ће им трошкови за комуналне услуге бити умањени за 50 одсто.

„Власт у Србији једина је у окружењу која није урадила ама баш ништа да помогне својим грађанима који су постали жртве банкарске алавости. Верујемо да ће  власт на локалном нивоу показати солидарност према својим суграђанима и комшијама. Умањење трошкова комуналних услуга помогло би овим људима да преброде тешку ситуацију у којој су се нашли док њихов проблем не буде решен“ оценио је председник Покрета за ПРЕОКРЕТ професор доктор Јанко Веселиновић.

Захтеви да се задуженима у швајцарцима умање трошкови комуналних услуга до сада су поднети у Јагодини, Суботици, Сомбору. Данас ће такав захтев бити упућен и у Београду

„Пружамо прилику градоначелнику Београда Синиши Малом да учини макар један позитиван потез током свог мандата и да, за разлику од свог политичког ментора покаже мало слуха за проблеме Београђани задужених у швајцарским францима“ изјавио је председник Градског одбора Покрета за ПРЕОКРЕТ у Београду Владимир Тодић.

 

Покрет за ПРЕОКРЕТ очекује да ће први закон који ће нова републичка скупштина имати на дневном реду бити Закон о конверзији кредита у швајцарским францима у евро и закон који ће штити кориснике других финансијских услуга.

 

Scroll to Top