ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ: ТРАЖИМО ПОМОЋ ЈАГОДИНЕ ЗА ЗАДУЖЕНЕ У ШВАЈЦАРЦИМА

Покрет за ПРЕОКРЕТ тражи да се грађанима задуженим у швајцарским францима трошкови за комуналне услуге умање за 50 одсто, наводи се у саопштењу ПЗП.
„Покрет за ПРЕОКРЕТ поднео је захтев локалној власти у Јагодини да се грађанима који имају кредите у швајцарским францима помогне у тешком положају у ком су се нашли, тако што ће им трошкови за комуналне услуге бити умањени за 50 одсто.
Покрет за ПРЕОКРЕТ подсећа да је Србија једина међу земљама у окружењу која је своје грађане задужене у „швајцарцима“ оставила на цедилу, па су многи задужени остали у потпуном безнађу, суочени са претњама да ће им станови бити продати на лицитацији.
„Умањење трошкова комуналних услуга помогло би овим људима док њихов проблем не буде решен. Пошто државни врх до сада није имао ни мало слуха за проблеме задужених у швајцарцима, верујемо да ће власт на локалном нивоу показати солидарност према својим суграђанима и комшијама“ каже Верица Арежина, повереница Покрета за ПРЕОКРЕТ у Јагодини

ПРЕОКРЕТ је предложио и измене Закона о заштити корисника финансијских услуга којим би се заштитили и корисници кредита индексираних у другим валутама али и корисници других финансијских услуга“ наводи се у саопштењу Покрета за ПРЕОКРЕТ.

 

POKRET ZA PREOKRET: TRAŽIMO POMOĆ JAGODINE ZA ZADUŽENE U ŠVAJCARCIMA

 

Scroll to Top