Настао као бунт “Покрет за Преокрет”

Настао као бунт једног човека, “Покрет за Преокрет” који је формирао бивши посланик СДС-а Јанко Веселиновић, полако шири своју мрежу, али и коалициони потенцијал по Србији. Биће на изборној листи локалних избора у Нишу.

После трибине коју је пре неколико дана одржао у Нишу, Веселиновић је највећем граду југа Србије потписао споразум са Мрежом невладиних организација. У мрежи се налази 10 организација у оквиру којих су организације националних мањина, спортска удружења, удружења која се баве заштитом животне средине и удружења која се баве младима – пише у саопштењу “Преокрета”.

То је, како кажу у покрету, стратешка, а не политичка сарадња, а такав споразум постоји са Удружењем синдиката пензионера. Преокрет такође има и сарадњу са Удружењем банкарских клијената „Ефектива“, које заступа 20.000 породица задужених у швајцарским францима, за које су заједно радили на припреми Закона за конверзију ЦХФ кредита.

Најављују да излазе на локалне изборе у Нишу јер је граду на Нишави који је, како кажу, уништила некомпетентна актуелна власт, потребан преокрет.

Ниш може бити чист, уређен и пре свега град насмејаних људи. Ниш мора да буде туристичка дестинација. У Нишавском округу би само у области рециклажне индустрије у наредне три године могло да се запосли више од 10 хиљада људи – каже председник Градског одбора Немања Стојиљковић.

У овом покрету су отворени и за потенцијалне коалиционе договоре са другим странкама, али под условом да су потенцијални коалициони партнери спремни да потпишу споразум којим се обавезују да након избора неће сарађивати са Српском напредном странком.

“Ниш без незапослених”

Платформа са којом ова политичка организација излази на предстојеће локалне изборе је “Ниш без незапослених”, а очекују да им у споровођењу њихових идеја, како кажу, помогну Нишлије.
Тренутно Градски одбор, који је формиран крајем јула прошле године, има 328 чланова, а поред Стојиљковића који је председник, функцију заменице обавља Ирена Игић.

Поред привредног раста, у Покрету истичу значај туристичког потенцијала Ниша који би требало искористити и који би, како кажу, могао у кратком временском року да запосли и до 3.000 људи.

http://www.juznevesti.com/Politika/Pokret-za-Preokret-izlazi-na-izbore-u-Nisu.sr.htmlPreokret izbori Niš2 Preokret izbori Niš3

Scroll to Top