Опозиција тражи оставку Малог и изборе у Београду

Представници опозиционих странака, организација и покрета, Демократске странке, Демократске странке Србије, Заједно за Србију, Нове странке, Зелених, Покрета за Толеранцију, Удружења синдиката пензионера Србије, Иницијативе Не да(ви)мо Београд и Покрета за Преокрет усагласили су закључке и захтевају ванредне изборе у Београду.

Основни захтев градских опозиционих станака, покрета и удружења је оставка Синише Малог и расписивање ванредних избора за Скупштину Града Београда у складу са законом.

Њихови представници су дагласни да ће у случају неиспуњења тог основног захтева затражити подршку грађана и упутити иницијативу за распуштање градске Скупштине и расписивање ванредних избора у Београду.

Они су се договорили да одржавају различите видове протеста, скупова и акција и да се приступи заједничком прикупљању информација за јавност о катастрофалним резултатима градске власти од краја 2013. године до данас као и да се о свим лошим одлукама и њиховим последицама обавештава јавност.

Градски одбори опозиционих странака, покрета и удружења у Београду захтевају да власт престане са притиском на медије у вези са извештавањем о лошим резултатима градске власти, као и да медијима буде омогућено да правовремено и истинито информишу Београђане независно од изборне кампање.

Поводом усвајања ових закључака председник градске организације Покрета за преокрет Владимир Тодић, домаћин састанка изјавио ј да је веома важно јединство опозиционих странака и покрета, без обзира на идеолошка убеђења, као и подршка значајних невладиних организација у Београду.

“Можда најбољи доказ да смо основано забринути за судбину Београда је извештај светске агенције специјализоване за људске ресурсе и безбедност по којима је Београд на другом месту европских престоница по небезбедности, одмах иза Кијева, због високе корупције, крађа и разних видова вандализама“, навео је он.

Scroll to Top