ОПОЗИЦИЈА ТРАЖИ ВАНРЕДНЕ ИЗБОРЕ У БЕОГРАДУ!

У просторијама Покрета за Преокрет данас је организован састанак представника опозиционих политичких странака, организација  и покрета – Демократске странке, Демократске странке Србије, Заједно за Србију,  Нове странке, Зелене еколошке партије – Зелени, Покрета за ТОлеранцију, Удружења синдиката пензионера Србије, Иницијативе Не да(ви)мо Београд и Покрета за ПРЕОКРЕТ. Са састанка је упућен захтев за  организовање ванредних избора у Београду и да је крајње време да градска власт на челу са Синишом Малим поднесе оставку због лоших резултата у вођењу Београда.

Представници опозиционих странака подсећају  да је током власти СНС у протекле две и по године буџет града Београда, градску управу и јавна предузећа користила за запошљавање својих нестручних партијских кадрова. Такође, власт СНС обележила је афера око пројекта „Београд на води“, у последњи час спречена је штеточинска приватизација ПКБ, повећавањем пореза, такси и  услуга градска власт директно је ударила на све слабији животни стандард Београђана.  Урушени су градски комунални системи, комунална полиција поступа незаконито, уз употребу физичке силе, а социјална политика је готово непостојећа.

Председник Извршног одбора Покрета за ПРЕОКРЕТ Београд Владимир Тодић прочитао је заједничке закључке опозиционих странака, покрета и удружења по којима ће у случају да градоначелник не поднесе оставку затражити подршку грађана и упутити иницијативу за распуштање градске Скупштине и расписивање ванредних избора у Београду. Тодић је напоменуо да  ће у вези са ванредним изборима потписнице захтева  одржавати различите видове протеста, скупова и акција, као и да ће јавност бити обавештавана о свим резултатима градске власти од краја 2013. године до данас. Представник Покрета за ПРЕОКРЕТ навео је и закључке светске агенције специјализоване за њудске ресурсе и безбедност по којима је Београд на другом месту европских престоница, одмах иза Кијева, због високе корупције, крађа и разних видова вандализама.

Потпредседник Градског одбора Демократске странке проф. др. Драгослав Шумарац истакао је да је власт СНС неспособна и штеточинска и посебно се осврнуо на пројекат „Београд на води“ који је класичан пример кршења закона, корупције и урбанистичких норми, као и на изузетно лоше резултате градске власти у области социјалне политике где су угрожени пензионери, породиље, незапослени и друге угрожене групе. Председник Градског одбора ДС Урош Јанковић истакао је да се премијер Александар Вучић уплашио избора у Београду, јер је градска власт показала да ради против интереса свих Београђана, као и да није постојао ниједан разлог да се избори у престиници не распишу, пошто ће бити одржани ванредни парламентарни и локални избори.

 

Scroll to Top