ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ ИЗЛАЗИ НА ИЗБОРЕ СА ПЛАТФОРМОМ „СРБИЈА БЕЗ НЕЗАПОСЛЕНИХ“

IMG_7836 IMG_7855 IMG_7856 TEKSTПредседник Покрета за ПРЕОКРЕТ проф. др. Јанко Веселиновић изјавио је данас  конференцији за штампу да ће ова политичка организација изаћи на парламентарне изборе у Србији.

 

– На данашњем састанку Извршног одбора одлучено је да Покрет за ПРЕОКРЕТ изађе на парламентарне изборе, са организацијама, покретима и удружењима са којима већ имамо потписане споразуме, али и са онима са којима ћемо у наредном периоду да потпишемо споразуме. Покрет за ПРЕОКРЕТ већ има протокол о сарадњи са Удружењем синдиката пензионера Србије, највећом синдикалном организацијом пензионера у Србији, у Нишу је потписан споразум са десет невладиних организација, а постоји сарадња и са Удружењем банкарских клијената «Ефектива». У припреми је и потписивање споразума са организацијама које се баве мањинским питањима и организацијама које се баве заштитом људских права у Београду, Новом Саду и Суботици – рекао је проф. др. Јанко Веселиновић.

 

Председник Покрета за ПРЕОКРЕТ истакао је  да «врата нису затворена» за сарадњу са опозиционим странкама о евентуалном заједничком наступу на  парламентарним изборима, али је истакао да је неопходно да евентуални коалициони партнери потпишу споразум  којим се обавезују да након избора неће сарађивати са Српском напредном странком.

 

– Још на састанаку који је  у просторијама Покрета за ПРЕОКРЕТ у децембру прошле године окупио председнике и представнике свих најзначајнијих опозиционих странака у Србији, истакао сам потребу да се формира јединствени опозициони блок. Такав блок требало је да поред проевропских странака укључи и странке евроскептичне деснице, с обзиром на то да власт Александра Вучића води земљу у пропаст, међутим удруживање опозиције најмање зависи од Покрета за ПРЕОКРЕТ –истакао је проф. др. Веселиновић.

 

Покрет за ПРЕОКРЕТ, по речима свог председника, излази са изборном платформом  и циљем «Србија без незапослених», који мора да се остварује са најстручнијим, најбољим и најспособнијим људима у Србији без обзира на њихову националну, страначку, идеолошку или било коју другу опредељеност. Проф. др. Веселиновић поново је нагласио потребу да се, поред незапослених, у друштву врати брига угрожене категорије друштва којима је помоћ и најпотребнија.

 

Scroll to Top