Покрет за ПРЕОКРЕТ позива странке опозиције на састанак (26.фебруара) о ванредним изборима у Београду

Покрет за преокрет  сматра да је крајње време да градска власт на челу са Синишом Малим поднесе оставку због лоших резултата у вођењу Београда. Мандат актуелног градоначелника Београда обележили су скандали, некомпетентност, ароганција и небрига о Београђанима па нема сумње да је ова власт најгора у последњих неколико деценија.
Полазећи од интереса свих Београђана, Покрет за преокрет позива странке и покрете опозиције на политички договор – формирање заједничког става у вези са ванредним  изборима о Београду! Преокрет сматра да би ванредни избори у Београду требало би да буду један од основних политичких захтева опозиције, поред захтева за фер услове за парламентарне изборе. У том смислу, Покрет за преокрет поздравља заузимање све јаснијег и чвршћег става већег броја опозиционих странака и  покрета  о неопходности одржавања ванредних избора у Београду, чиме су се придружиле захтеву Преокрета.
Покрет за преокрет има у виду јасан став Градског одбора Демократске странке, који је саопштио председник одбора Балша Божовић, али и ставове које су изнели представници Демократске странке Србије, Нове странке, Покрета „Доста је било“, као и бројних удружења грађана.
Покрет за преокрет протеклих дана организовао је потписивање  петиције за расписивање избора за Скупштину Београда на штандовима на више места у граду и у својим просторијама. Грађани Београда  показали су изузетно  интересовање и само за неколико дана прикупљено је 10.500 потписа.
„Тражимо оставку Синише Малог и свих његових сарадника! Истовремено,  сматрамо да премијер Вучић дугује  објашњење Беогађанкама и Београђанима због чега и даље на челу Београда чува неспособног градоначелника Малог, иако је његова странка изазвала расписивање  ванредних избора у појединим  градским општинама (Земун и Вождовац).
Покрет за преокрет позива и остале опозиционе странке у Београду да се  јасно  изјасне по питању потребе расписивања избора за Скупштину Београда. У циљу дефинисања заједничких захтева за оставнком  Синише Малог и расписивања избора за Скупштину Београда јавно позивамо све градске одборе опозиционих странака и покрета у Беогаду на састанак 26.фебруара.“ истакао је Владимир Тодић, председник Градског одбора Покрета за преокрет у  Београду.

Scroll to Top