POKRET ZA PREOKRET IZLAZI NA POKRAJINSKE IZBORE – KANAL 9

Stav Pokreta za preokret koji žele da dokažu jeste da nisu svi političari isti, a kako naglašavaju, cilj je da zajedničko i lično budu iznad interesa stranke, jer su stranački interesi upravo ti koji su nas, kako kažu, doveli u situaciju kakva je sada.

Partnera koji im daju podršku je, navode, mnogo, ali najvažnije im je mišljenje naroda.

“Govoreći o političkim subjektima na političkom tržištu Vojvodine, ja bih ipak apostrofirao najvažnijeg partnera za Pokret za preokret, a to su građanke i građani Vojvodine. Znači, nisu to političke stranke, već su to građani i građanke Vojvodine koje uveravam da u Pokretu za preokret, da u prof. dr Janku Veselinoviću i u ovim ljudima ovde, mogu imati pouzdane partnere za bolju i za srećniju Vojvodinu. U tom smislu ja pozivam građane i građanke Vojvodine da izađu na izbore i da se zajedno borimo za bolju i svetliju budućnost”, rekao je Dragoljub Jovičić, šef Izbornog štaba ove stranke za Vojvodinu.
Jovičić je istakao da je Novom Sadu potreban preokret, jer, kako kaže, već četiri godine Novi Sad stagnira zbog lošeg rukovodstva. U Izvršnom odboru Novog Sada rekli su da je najveći problem što mladi odlaze, a zapošljavaju se, kako kažu, partijski kadrovi.

“Mi smo sigurni da će naši sugrađani u Pokretu za preokret prepoznati pravu snagu koja će pokušati da našem predivnom gradu vrati makar deo onoga što je nekada imao. Pokret za preokret je potpuno spreman za lokalne izbore i sa našim sugrađanima ćemo sigurno uspeti da pobedimo, da pokrenemo grad sa mrtve tačke, da Novi Sad, ne odmah, ali kroz nekoliko godina, bude ponovo srpska Atina, centar kulture, obrazovanja i nauke”, naveo je Miodrag Protić, predsednik Izvršnog odbora Pokreta za preokret u Novom Sadu.
Organizaciono i kadrovski, Pokret za preokret je, kako kažu, spreman da izađe na izbore. A upravo su kadrovi ti po kojima se ova stranka, kako ističu, razlikuje, jer su njihovi predstavnici ‘ljudi koji su stručnjaci u svojim profesijama, a ne profesionalni političari’. Neophodan je, rekli su, domaćinski odnos prema Vojvodini i njenoj imovini kako bi se ona sačuvala.

“Iz Subotice odlazi mnogo mladih ljudi, obrazovanih ljudi, pa i sredovečnih, u potrazi za boljim i dostojanstvenijim životom. Pokret za preokret potrudiće se u Subotici da pokuša da uradi svojim idejama i svojim radom i transparentnim prioritetima, da vrati jedan bolji i bezbedniji život u gradu. Da se svi zajedno probudimo, preokrenemo za jednu bolju budućnost, dostojanstven život i bolje sutra svih nas”, istakla je Vesna Poljaković, predsednica Izvršnog odbora u Subotici.

http://www.kanal9tv.com/pokret-za-preokret-izlazi-na-izbore/

 

Scroll to Top