Покрет за преокрет излази на покраjинске изборе са програмом „Војводина без незапослених“

Покрет за преокрет ће изаћи на наредне покрајинске изборе, као и на локалне изборе у градовима и општинама у Војводини.  Преокрет у изборе иде са програмом „Војводина без незапослених“.

„Преокрет ће  на наредне изборе са најбољим тимом изаћи и на изборе у Новом Саду. Новом Саду је нужан преокрет“ истакао је проф. др Драгољуб Јовићић, шеф Изборног штаба Покрета за преокрет за Војводину.

  • Спремни смо да на изборе у Војводини изађемо самостално. Само уколико би потенцијални коалициони партнери прихватили наше програмске циљеве, могли би да разговарамо о потенцијалној коалицији. Никада ни под каквим условима не би правили коалицију, ни предизборну, ни изборну са СНС-ом јер је та странке Србију довела до просјачког штапа. Ми имамо стручне људе и тим за Војводину, али и тимове за Нови Сад и друге градове и општине у Војводини истакао је Јовичић.

Јовичић је нагласио да Преокрет има стручне људе: универзитетске професоре, стручњаке са института, лекаре, али и економисте, предузетнике, пољопривреднике…

На конференцији за штампу одржаној у просторијама Покрајинског одбора Покрета за преокрет су представљени људи који су спремни да се боре за бољи Нови Сад, али и срећнији живот у Суботици, Сомбору, Зрењанину, Кикинди, Вршцу, Сремској Митровици, Руми, Шиду. Наглашено је да је преокрет нужани и у Срему, Бачкој и Банату и да се сада тешко живи у свим деловима Војводине.

Јовићић је даље додао: „ Како земља у Војводини не би била продана Арапима, а Војвођани постали беземљаши потребни су добри домаћини на челу свих градова и општина у Војводини, али и у Влади Србије. Нажалост сада их нема. Ми имамо програм у 30 тачака за Војводину, које се тичу функционалне аутономије, економског просперитета, руралног разбоја, забрене продаје земље странцима, зелене економије и Војводине без незапослених. Ми имамо људе да то и остваримо. 1. марта објавићемо програм „Војводина без незапослених“ као и програме за поједине градове и општине у Војводини.“

Он је исакао да Преокрет жели да докаже да нису сви исти на политичкој сцени и да је циљ Преокрета да стручни, поштени и способни људи добију шансу како би својим радом обезбедили  да у Војводини на улици срећемо насмејане људе, младе брачне парове са децом, који у Војводини виде своју будућност и који неће, као до сада,  паковати кофере да оду у иностранство.

Новинарима су се обратили лидери Покрета за преокрет у највећим градовима у Војводини: Миодраг Протић, Нови Сад; Весна Пољаковић, Суботица; Миланко Јовичић, Сомбор и Жељко Веjновић из Сремске Митровице. Конференцији су присуствовали и председници општинских и градских одбора у Војводини.     IMG_7677 IMG_7680 IMG_7684

Scroll to Top