Вучић због избора опет измишља стране непријатеље

Покрет за преокрет указује да Александар Вучић  прављењем од Хашког трибунала нове унутрашњополитичке теме скреће пажњу са катастрофалног социјалног и економског положаја грађана Србије. Уместо о економским темама СНС и Александар Вућић опет извлаче старе радикалске адуте – страног непријатеља „који угрожава стабилност Србије“.  Иако је до расписивања избора наш народ убеђивао да „Србија никада није имала више пријатења у свету“ пред изборе се нешто променило у Вучићевој перцепцији пријатељства.

Питамо председника Владе Александра Вучића како то да му није било познато да ће изрицање пресуде Војиславу Шешељу бити најкасније до краја марта, када је то било познато целокупној јавности. По истом принципу по коме он сматра да је реч о „дестабилизацији Србије“, питамо га да ли је он случајно расписао изборе баш у периоду када је знао да ће бити изречена пресуда Војиславу Шешењу и питамо га да ли је можда знао да ће то свакако скренути пажњу грађана Србије са глади, беде, незапослености… Није пристојно да џокер у руци буде судбина српског народа, као што је то било до сада,  кроз радикалску историју у различитим агрегатним стањима.

„Надамо се да грађани Србије неће насести на још један јефтини  маркетиншки трик одлазећег премијера. Зар претходне владе нису биле у горој ситуацији када су морале да изврше све захтеве хашког трибунала. Иако је суђење Војиславу Шешељу било мимо свих оквира суђења у разумном року, у Хагу је боравио Шешељ, а не Александар Вучић, док му је он за то време рушио странку. Мада су то њихове личне ствари, нека не праве опет од Србије свога таоца. И нека се договоре око свих тема као што су то успели и након повратка његовог политичког учитеља из Хага.“  – истиче председник Покрета за Преокрет проф. др Јанко Веселиновић.

Scroll to Top