САСТАНАК СТАЛНЕ КОМИСИЈЕ ОПОЗИЦИОНИХ СТРАНАКА

Стална комисија опозиционих странака и покрета за обезбеђивање услова за поштене изборе позвала је медијска удружења, невладине организације, повереника за информације од јавног значаја и омбудсмана да јој се придруже у раду, јер је, како су истакли свима у интересу да избори буду фер. Састанку је присуствовао проф. др Драгољуб Јовичић, председник Извршног одбора Покрета за ПРЕОКРЕТ.

Представници комисије траже и да Скупштина Србије, у складу са законом, формира надзорни одбор који би пратио страначке активности у кампањи и извештавање медија о њима.

Још једном је саопштено новинарима да се овде не ради ни о каквој предизборној коалицији, већ о потреби различитих политичких опција да се изборе за то да грађани бирају кога желе, без страха од изборне крађе. Наглашено је да има „много доказа да власт спрема нелегалне изборе, од пресељавања људи, до коришћења државних ресурса у изборне сврхе”.

Своје представнике у комисији, поред Преокрета, имају: Демократска странка, Нова странка, Заједно за Србију, Демократска странка Србије, Покрет „Доста је било”, СДА Санџака, Двери и „Нова српска политичка мисао”.

Комисија је јуче као недопустивим оценила нападе на чланове комисије, што је био случај са Ђорђем Вукадиновићем: „У протекле две недеље сведоци смо кампање и медијског линча Вукадиновића, и то већ сада подгрева сумње у регуларност изборне трке..”

Један од закључака састанка је апел да се не користе државни ресурси у предизборне сврхе и да би и самој власти одговарало да изађе у сусрет неком од ових захтева, јер би тако скинула сваку сенку сумње у могућу нерегуларност избора, а то би добро изгледало и у очима посматрача.

Scroll to Top