Веселиновић одбацио оптужбе Вулина

Веселиновић одбацио оптужбе Вулина

Посланик и председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић одбацио је данас тврдње министра за рад Александра Вулина да је тврдњама о крађи избора на Косову увредио државу и нанео јој штету.

Веселиновић је у изјави за медије казао да Вулин, који је и председник Покрета социјалиста, “погрешно тумачи значење државе” и да нико није казао да је држава покрала изборе већ конкретни појединци.

“Означавањем оних који су за одговорни за изборну крађу не вређа се држава већ се на тај начин она штити, а вређају је појединци који такве радње предузимају. Крађа, претње, куповина гласова и застрашивање урушавају темеље државе”, оценио је Веселиновић.

Према његовим речима, помињање оних који су покрали изборе не вређа Србе са Косова и Метохије.

“Србе на Косову и Метохији увредили су управо појединци који су организатори прекрајања изборне воље. Ти избори су кореспондирали са хапшењем једног од кандидата за градоначелника Северне Митровице господина Оливера Ивановића чиме је он уклоњен из изборне утакмице али и из политичког живота Косова и Метохије. То је увредило Србе на КиМ”, навео је Веселиновић.

Према његовим речима, није толико важно што су чланови Покрета социјалиста баш на тим изборима постали посланици у Скупштини и Влади непризнате Републике Косово већ што њихов председник покушава да дели лекције о патриотизму онима који траже поштене изборе.

“Господине Вулин, не ради се овде само о већ одржаним изборима на Косову и Метохији, већ о наредним изборима за територију целе Републике Србије. Они морају бити поштени, фер и на њима нећемо дозволити крађу гласова”, рекао је Веселиновић.

Вулин је раније данас рекао да ће поднети тужбу против Веселиновића због изјаве да су избори на Косову покрадени. “Не могу да прихватим када неки носиоци јавних функција претерују и направе проблем својој земљи, као што је урадио Веселиновић. Не можете да причате да су избори на Косову покрадени, без доказа, а посебно то не смете да говорите ако имате осећај према сопственој земљи. Наша земља се бори да у складу са Резолуцијом 1244 има нормалне републичке изборе на Косову”, казао је Вулин.

Blic

Scroll to Top