Покрет за ПРЕОКРЕТ:“Вучић да престане да нуди Србију као сигурну кућу за мигранте“

Покрет за ПРЕОКРЕТ оцењује као скандалозну најновију изјаву одлазећег премијера Александра Вучића у вези сa мигрантима, у којој он у једној реченици каже да „Србије неће бити паркинг за мигранте“, а у другој нуди да „Србија учествује у систему квота иако нема ту обавезу попут чланица Европске уније“. Из ове изјаве јасно је да Србија нема политику, нити стратегију у вези са мигрантском кризом, већ да се став наше државе по том питању своди искључиво на Вучићеву потребу да изиграва мигрантима спасиоца.

„Александар Вучић нуди се и препоручује да решава светске проблеме, дели лекције европским државницима и даје себи за право да у име грађана Србије одлучује да ли ће Србија бити „паркинг“ или пак „сигурна кућа“ за мигранте. За то време грађани Србије живе у све већој беди и безнађу, масовно напуштају земљу у потрази за бољим животом и постају избеглице из сопствене земље“ каже председник Покрета за ПРЕОКРЕТ професор доктор Јанко Веселиновић.

Покрет за ПРЕОКРЕТ сматра да Србија нема ни економске ни друге могућности да решава питање миграната те је отуда крајње неодговорно од господина Вучића да изиграва доброчинитеља преко леђа грађана Србије.

Scroll to Top