СВЕЧАНО ОТВОРЕНЕ ПРОСТОРИЈЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА ПОКРЕТА ЗА ПРЕОКРЕТ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

IMG_7297 IMG_7284 IMG_7264Просторије Градског одбора Покрета за ПРЕОКРЕТ У Сремској Митровици свечано су отворене  31. јануара  (адреса: Променада бр 19) уз присуство руководства, чланова и симпатизера ПРЕОКРЕТА.

Присутнима, већином младима, који су дошли да дају подршку ПРЕОКРЕТУ обратио се Жељко Вејновић, председник  Градског одбора:

„Искрено се надам да ћемо  заједничким трудом, радом и залагањем успети да  стање у нашем граду променимо на боље… Да пробудимо свест народа, да повећамо излазност на следећим изборима и  донесемо ПРЕОКРЕТ у Сремску Митровицу.“

Председник Покрета за ПРЕОКРЕТ проф. др Јанко Веселиновић најпре се захвалио младим људима који председавају ПРЕОКРЕТ-ом у Сремској Митровици али и свима осталима који желе да дају свој допринос како би се у граду живело боље:

„Ово је кућа Покрета за ПРЕОКРЕТ. Скромна кућа, у којој се људи и друже и раде и понашају као једна породица. Ми желимо да то тако и остане и да се међусобно такмичимо ко ће више урадити, а не ко ће нешто (до)бити. Желимо да покажемо да узречица ‘сви сте ви исти’ не важи за нас. Хоћемо да учинимо нешто добро за оне који нису у прилици да буду на местима одлучивања, да се наш глас чује и да будемо различити. Желимо и спремни смо да правимо резултате. „

Говорећи о актуелној ситуацији у Сремској Митровици, Веселиновић је оценио да је стање слично као у остатку Србије, што нажалост значи – лоше!

„ Иако влада мишљење да се у Војводини живи нешто боље, истина је да и овде млади, АКО нађу посао, раде за 20-ак хиљада динара. Међу њима су и факултетски образовани људи, раде у фабрикама и још су срећни што су уопште добили посао.  Ми смо земља са најнижом надницом у свету, међу 150 земаља у којима се мери надница. Некада смо учили да у Кини раде ‘за шаку пиринча’, а данас у Србији од свог рада људи не могу да купе ни шаку пиринча, када плате све своје обавезе, које су сваким даном све веће…  Наш новац одлази у руке страних ‘инвеститора’, који долазе овде, граде фабрике и запошљавају јефтину радну снагу. Уместо да дамо тај новац пољопривредницима, занатлијама, људима који би могли да запосле и своју породицу.“

Веселиновић је критиковао актуелну  власт и подсетио да ништа од пројеката који су обећавани и најављивани није урађено

„ Да ли је пут за Лаћарак завршен? Није ни започета градња. Такође и питање отпремнина бивших радника предузећа „МИТРОС“ није решено, како је обећано и тако даље. Ми желимо то да променимо. Митровици је преокрет нужан. Сматрам да Митровица заслужује да њени људи шетају улицама срећни, а не да одлазе у друге градове, најпре у Београд и Нови Сад, а затим у бели свет. Мислим да је то могуће јер ми имамо младе, способне и стручне људе. То показују и ови људи који су вечерас са нама и који се не плаше рада. Предходни услов је да садашња власт оде, неко би рекао у историју, а ја бих пре рекао у затвор, јер су за ове четири године уништили Србију. За то нам је потребан сваки поштени човек, који поштено ради, који је поштено стекао своју пензију.“

Члан Извршног одбора ПРЕОКРЕТ-а, задужен за омладину Никола Ћорић рекао је да млади Преокрету приступају са жељом да  до промена дође што пре, али и са свешћу да је једини начин да се тај циљ постигне – заједнички рад!

„Што више способних поштених и вредних људи укључимо у нашу организацију, пре ће се у Сремској Митровици и Србији живети онако како сви желимо“ рекао је Ћорић.

 

Scroll to Top