Веселиновић: Смена Гашића премијерова позоришна представа

Самостални посланик Покрета за преокрет Јанко Веселиновић каже да неће учествовати у скупштинској расправи о разрешењу министра одбране Братислава Гашића, јер тај предлог не заслужује ништа осим игнорисања.

“Покрет неће учествовати у тој расправи на седници која буде заказана. Сматрам да је то класична позоришна представа (премијера) Александра Вучића и да је она направљена само због тога што су избори пред нама”, рекао је Веселиновић новинарима у Скупштини Србије.

Он је казао да су посланици добили захтев за разрешење Гашића, али нису добили сазив седнице на којој ће се о томе расправљати и додао да тај предлог не заслужује ништа осим игнорисања.

“Та седница треба да буде седница да Братислав Гашић буде проглашен херојем. Све иде ка томе и ми у томе нећемо учествовати”, рекао је Веселиновић.

Према његовим речима, тај покрет неће учествовати поготово што Гашић није разрешен због несреће са хеликоптером када је погинуло седам особа. “Сексистички коментар се десио пре више од два месеца. Вујовић је очигледно сјајно решење за које је требало два месеца”, рекао је Веселиновић.

Премијер Србије Александар Вучић упутио је у суботу Скупштини Србије писмо са захтевом да на ванредном заседању парламента 5. фебруара буде разматрано разрешење министра одбране Братислава Гашића.

Вучић је потписао разрешење Гашића и овластио министра финансија Душана Вујовића да обавља функцију министра одбране до избора новог министра.

Премијер је раније најавио смену министра Гашића, јер је упутио сексистички коментар новинарки.

Извор: N1

Scroll to Top