Веселиновић: Смена Гашића у скупштини – представа

Лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић сматра да ће разрешење министра одбране Братислава Гашића на седници скупштине бити представа за јавност због предстојећих избора. Истиче да тај покрет у томе неће учествовати.

“Желим да саопштим да Покрет за преокрет неће учествовати у тој расправи на седници која буде заказана. Сматрам да је то класична позоришна представа Александра Вучића и да је она направљена само због тога што су избори пред нама””, рекао је Веселиновић новинарима у парламенту.

Као основни разлог за такву одлуку, Веселиновић је навео и тврдњу да ће на тој седници Гашић бити приказан као херој.

Веселиновић је подсетио да је од момента када је Гашић увредио новинарку Б92 прошло више од два месеца и да је још тада премијер рекао да тражи право решење за министра.

“Чули сте за решење, нема потребе да било шта говорим о томе, господин (Душан) Вујовић – сјајно решење за министра одбране и за то је требало два месеца”, прокоментарисао је Веселиновић.

Такође је рекао и да Покрет за преокрет не жели да учествује у расправи јер се на седници неће расправљати о разрешењу Братислава Гашића због хеликоптерске несреће и смрт невиних људи за коју је, по свему судећи, како је рекао, одговоран министар Гашић.

“Основна порука јесте да овај предлог Александра Вучића и СНС-а не заслужује ништа осим игнорисања”, закључио је лидер Покрета за преокрет.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/

 

 

Scroll to Top