ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ: Од понедељка акција за расписвање избора у Београду

БЕОГРАД – Покрет за преокрет поздравио је придруживање опозиционих странака захтеву за расписивање ванредних избора у Београду.

“Неспособна власт (градоначелника Београда) Синише Малог и (градског менаџера) Горана Весића претходних дана није била у стању да заузме јасан став у вези с ванредним изборима у Београду, па ће Покрет за преокрет од сутра интензивирати акцију за расписивње ванредних избора у Београду”, наведено је у саопштењу тог покрета.

Како је најављено, Покрет за преокрет ће поред политичких странака и покрета позвати невладине организације и грађане да им се у тој акцији придруже.

“Синиша Мали и Горан Весић не смеју да донесу одлуку о расписивању ванредних избора у Београду већ су се сакрила иза колебљивог премијера у оставци Александра Вучића, који је свестан да је учинак СНС-а на власти у Београду далеко од позитивне оцене”, додаје се у саопштењу.

Покрет за преокрет позвао је премијера Вучића да “провери расположење Београђана”.

“Питамо премијера да ли је спреман да на изборима добије оцену и за сликање поред, како његови коалициони партнери истичу, ‘окреченог Прокопа'”, казао је лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић.

Покрет за преокрет “упозорио” је градјане на опасност од кршења изборне воље на наредним локалним изборима у београдским општинама “јер је власт СНС-а показала да не преза од претњи и уцена као у случају Врачара или Младеновца”.

http://www.kurir.rs/vesti/beograd/pokret-za-preokret-od-ponedeljka-akcija-za-raspisvanje-izbora-u-beogradu-clanak-2117115

Scroll to Top