КОНСТИТУИСАН ОПШТИНСКИ ОДБОР ПОКРЕТА ЗА ПРЕОКРЕТ У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ

Данас је у Бачкој Паланци конституисан Општински одбор Покрета за ПРЕОКРЕТ.

Чланови ОО ПРЕОКРЕТ-а у Бачкој Паланци сагласили су се  да је општини неопходан ПРЕОКРЕТ у свим областима живота и изразили спремност да мењају никада теже стање у Бачкој Паланци – на боље.

Седницу је отвориo председник Извршног одбора проф. др Драгољуб Јовичић, а затим се присутнима обратио председник ПРЕОКРЕТ-а проф. др Јанко Веселиновић:

– Бачка Паланка има све услове да буде богата општина, у којој би људи били срећни и могли да живе од свог рада. Имате и највећу реку Дунав, плодне њиве и вредне људе. Имате одличан географски положај, али нажалост имате неспособну општинску власт. Бачкој Паланци, као и Србији у целини, потребан је преокрет. Уколико направимо преокрет на улицама Бачке Паланке, сретаћемо насмејана лица, на балконима ће бити цвеће. Не дозволимо да на улицама срећемо забринуте људе, а на прозорима спуштене ролетне људи који су отишли у иностранство. Потребни су нам стручни и способни људи. Потребни cу нам људи којима политика није једино занимање. Такви су људи у Преокрет-у.

За председника Извршног одбора Општинског одбора изабран је Петар Петрић, професор информатике. Први човек Покрета за ПРЕОКРЕТ у Бачкој Паланци је изјавио:

– До сада нисам био политички активан, али сам схватио да нам је заиста потребан преокрет у свим сферама друштвеног живота и да то неће „неко други“ да уради. Верујем да је тако нешто могуће и поред изузетно тешке ситуације у Србији и неповерљивости према политичким актерима. Трудићу се да око себе окупим способне, образоване, поштене људе, какве сам препознао у овом покрету, на челу са проф. др Јанком Веселиновићем и проф. др Драгољубом Јовичићем.

Присутним члановима ПРЕОКРЕТ-а обратили су се и новоизабрани чланови Извршног одбора Општинског одбора. Јасмина Јајчевић, студент српског језика и књижевности је истакла:

– Страх је завладао људима због власти, а још више од људи пуних осуде. Ја верујем у промену, желим да живим у држави у којој могу да се бавим чиме ја желим. Мој мото је да мислим глобално, а делујем локално. Мој први корак ка позитивној промени је чланство у Покрету за преокрет и зато ходам уздигнуте главе и поносна сам што сам део тима за промене!

Образлажући своју одлуку да се придружи ПРЕОКРЕТ-у, Драган Прпа, школски психолог је рекао:

– Постоји неколико разлога који су ме довели до одлуке да се укључим у „Покрет за преокрет“. Ради се о десетинама година сталних разочарања ситуацијом у нашој земљи, неиспуњеним обећањима и изневереним очекивања да се ствари покрену у добром смеру. Такође, ту је и свест о сопственој одговорности и потреба да активно и конкретно допринесем промени на боље..
Затим, пратећи рад председника покрета Јанка Веселиновића у Скупштини Србије закључио сам да се ради о човеку који зна шта хоће да постигне и то не из личних интереса. Поред тога, човек који ме је позвао да се прикључим покрету, Петар Петрић, ужива моје пуно поверење као особа која држи дату реч и сарадник на кога се може ослонити. Све то ми даје наду да није све изгубљено и да се можемо покренути из мртвила које нас све полако и сигурно обузима.

Председник ПРЕОКРЕТ-а проф. др Јанко Веселиновић и председник Извршног одбора проф. др Драгољуб Јовичић честитали су новоизабраним члановима Извршног одбора Општинског одбора Бачка Паланка уз напомену да је пред њима тежак и мукотрпан рад, уз који је једино могуће постићи позитиван резултат.

 

IMG_7145IMG_7153IMG_7157IMG_7166IMG_7170IMG_7172IMG_7180IMG_7181IMG_7183IMG_7184IMG_7186IMG_7192IMG_7193a

Scroll to Top