ДАВАЊЕ  ДРЖАВЉАНСТВА – ПЕРФИДНА ПРОДАЈА ЗЕМЉЕ СТРАНЦИМА

Покрет за преокрет оцењује да поклањање пасоша Матару Сухаилу ал Дахери, „десној руци“ шеика Мухамеда бин Заједа ал Нахјана од стране премијера Александра Вучића није ништа друго већ перфидан начин продаје пољопривредног земљишта странцима. На овај начин изигран је, и овако лош Закон о пољопривредном земљишту, јер се Александру Вучићу и његовим арапским партнерима очито жури.  Жеља да се дочепају српских ораница већа је од аморалности и поступака који су у супротности са виталним националним интересима.

У Службеном гласнику је објављено да је Матар Сухаил ал Дахери „примљен у српско држављанство“, а решење о пријему је потписао лично Александар Вучић. Покрет за преокрет Александру Вучићу, али и грађанима Србије поставља неколико питања. Чиме је шеиков човек заслужио српски пасош, да ли тиме што је његовом газди  поклоњено земљиште за „Београд на води“, опроштен дуг његовој „Ер Србији“, у пола процењене цене продат хотел „Југобанке“ на Копаонику или убрзано издата дозвола за „Мирабанке“? Како то да Срби који су протерани из Хрватске и Босне и Херцеговине за време црно-црвене коалиције нису могли да добију српски пасош, а „десна шеикова рука“ добија пасош са Вучићевим потписом? Да ли је тачно да је посао са шеиком Мухамедом бин Заједом уствари посао неких српских „инвеститора“ веома блиским Александру Вучићу и да ли су неки и чланови његове породице? Каква је могућност да српски држављани добију пасош шеикове земље?

Покрет за преокрет ће тражити преиспитивање начина доделе држављанства, а тиме и  српског пасоша Матари Сухаилу ал Дахери, као и чињенице да ће на овај начин он већ сутра моћи да постане власник већине пољопривредног земљишта у Србији. Због општег сиромаштва у Србији сваки шеик, али и већина грађана богатих арапских земаља могу за свој недељни приход да купе цело војвођанско или неко друго српско село. Позивамо и остале политичке чиниоце, али и грађане Србије да се супроставе распродаји српских ораница и најважнијих ресурса којима располажемо.

Scroll to Top