Самостални опозициони одборник у Скупштини Суботице Золтан Терек приступио је Покрету за ПРЕОКРЕТ и најавио да ће у свом политичком деловању од сада наступати у име тог покрета и промовисати вредности за које се ПРЕОКРЕТ залаже. Ово је други посланик који је у Суботици у последњих месец дана приступио Покрету за преокрет. Недавно је Преокрету приступио и одборник Дарко Антељ.

Терек, који је био самостални посланик у градској скупштини у Суботици изјавио је, приликом отварања просторија Преокрета у Суботици, да је његови циљ да се бори за Суботицу у којој ће бити отварана нова радна места, из које млади људи неће одлазити у иностранство и која ће бити безбедан град.Истакао је да је одлучио да приступи Преокрету јер у том преокрету препознаје снагу која може да направи позитивнну промену у граду.

Председник Покрета за преокрет честитајући Золтану Тереку је истакао: „ Сигуран сам да смо направили организацију која може да окупи око себе све оне који верују да Суботичани-ке могу бити насмејани-е и да верују у будућност. Сигуран сам да можемо да обезбедимо грађани Суботице остану да живе у Суботици и местима око Суботице. Да овде могу да живе и Срби, Мађари, Хрвати, Буњевци и све друге националне мањине, а пре свега грађани Суботице, који сада чине највећи број исељеника у сеседне земље. Тужнојештоградводеоникојиполитикусхватајукаоподелуплена и полигонзаиспразнонадмудривање. ПРЕОКРЕТ јеотворензасвевредне, способне и часнељудекојисматрајудаСуботица и Србијамогубоље и више“ рекаојепредседник ПРЕОКРЕТА“

Истом приликом председник Покрета за преокрет најавио је састанак опозиционих покрета, локалних организација и политичких странака у Суботици за 03.фебруар, са циљем стварања опозиционог блока који би се могао супроставити и победити лошу актуелну градску власт на наредним изборима.