Поштовани верници, који Божић славите  по Јулијанском календару, упућујем вам, у име Покрета за ПРЕОКРЕТ најсрдачније честитке, уз жељу да овај најрадоснији хришћански празник проведете окружени љубављу ближњих, испуњени вером и надом.
Божић нас подсећа на најважније хришћанске вредности – на љубав, поштовање и међусобно уважавање. Нека нам и наредни дани буду прилика да се сетимо сиромашних, беспомоћних и заборављених. Нека нам највиши од свих великих празника да нову енергију за љубав према другима, за помоћ  обесправљенима и неправдом погођенима.
Нека туђа брига настала људском неправдом буде и наша обавеза да помогнемо и нека  солидарност победи охолост и презир према обичном човеку.  Нека таква  атмосфера буде обележје за све дане и месеце који нам долазе,а који ће од нас тражити  више међусобног поштовања, солидарности и заједничке акције за општу добробит.
Посебне честитке упућујем православним верницима  који живе на простору Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Црне Горе, Македоније, као и других земљама у региону и онима који живе у дијаспори.
Покрет за ПРЕОКРЕТ божићну љубав посебно  жели да  подели и са Србима који живе на Косову и Метохији.
Мир Божији, Христос се роди!

Проф. др Јанко Веслиновић
Председник Покрета за ПРЕОКРЕТ