B92: “Vikend hapšenja – predizborna kampanja SNS”

Beograd — Pokret za preokret navodi da su hapšenja zbog korupcije predizborni manevar SNS sa ciljem da se skrene pažnja sa sve težeg života građana i sve veće korupcije.

Kako se navodi u saopštenju te stranke, cilj je da se prikrije i prošlonedeljni “debakl” srpskog pravosuđa, usled oslobađajućih presuda onima koje je godinama aktuelna vlast označavala kao simbol kriminala u Srbiji, pa sada država može da očekuje i velike materijalne izdatke za odštetu.

“Da bi se to prikrilo sprovedena je spektakularna akcija hapšenja i sudeći po dosadašnjim slučajevima, time je i završena političko-medijska predstava, a pravna država ostala još jednom poražena”, navodi se u saopštenju.

Kako ta stranka objašnjava, reč je o već viđenom medijskom scenariju, kao i pred prethodne parlamentarne, ali i pojedine lokalne izbore, po kojima nema gotovo nijedne pravosnažne presude.

Pokret za preokret u saopštenju pita premijera Aleksandra Vučića i SNS “kako to da su sva dosadašnja spektakularna hapšenja bila tempirana baš u predizbornom periodu, kako to da je za neke dovoljan poligraf, a drugima se za obezbeđenje dokaza stavljaju lisice i zatvaraju se u ćelije”.

Stranka takođe pita i da li je moguće da niko nije uhapšen, ni priveden za krivična dela koja su dovela do smrti sedmoro ljudi u helikopterskoj nesreći, kao i zašto nema nikakve istrage o načinu sticanja 24 stana u Bugarskoj.

Pokret za preokret je zaključio da su jučerašnja hapšenja i teorija o državnom udaru rezultat političke manipulacije i upozorilo da je društvena opasnost sada još veća jer su u manipulaciju uključeni tužilaštvo, policija i sudstvo.

Izvor: B92

Scroll to Top