Председник Покрета за ПРЕОКРЕТ професор доктор Јанко Веселиновић и председник Удружења синдиката пензионера Србије Милорад Вујасиновић потписали су протокол који предвиђа сарадњу и унапређење односа између ПРЕОКРЕТА и УСПС.

Покрет за ПРЕОКРЕТ и Удружење синдиката пензионера Србије обавезују се да ће сарађивати по 17 тачака у којима су формулисани заједнички циљеви а то су,  између осталог:иницијатива да Народна скупштина Републике Србије формира анкетни одбор који би требало да утврди чињенице о томе како су трошена средства Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) у последње две и по деценије (нарочито да ли је било ненаменског трошења ових средстава и њихове злоупотребе) и захтев да се пониште сви противуставни закони и уредбе донете на штету пензионера (првенствено Закон о привременом уређењу пензија) и да се пензије врате  на ниво пре противуставног смањења.

Удружење синдиката пензионера Србије има 300 000 чланова и члан је Европске федерације синдиката пензионера и старијих лица (ФЕРПА)

Потписујући протокол, председник Покрета за ПРЕОКРЕТ професор доктор Јанко Веселиновић изјавио је да ПРЕОКРЕТ и УСПС већ дуже сарађују покушавајући да заштите елементарна права пензионера, који су понижени и обесправљени од стране актуелне власти. „Протокол који смо данас потписали ту сарадњу само учвршћује и прецизира намеру и обавезу да заједно остваримо зацртане циљеве од којих је најважнији да се заштити достојанство пензионера и њихова економска сигурност! Заједно тражимо враћање пензија на ниво пре умањења, враћање износа неуставно одузетих средстава, повећање најнижих пензија и усклађивање пензија са растом трошкова живота“ рекао је Веселиновић

Председник Удружења синдиката пензионера Србије Милорад Вујасиновић изјавио је да УСПС у Покрету за ПРЕОКРЕТ препознаје искреног партнера у борби за права пензионера. „Надамо се јачању сарадње, на добробит оних чије интересе заступамо а то су пензионери у Србији чији положај одавно није био гори“ рекао је Вујасиновић