Протокол о сарадњи између Покрета за ПРЕОКРЕТ и Покрета за толеранцију потписали су председници ова два покрета професор доктор Јанко Веселиновић и Јасминко Хаџисалиховић. Документом је предвиђена сарадња у свим областима, укључујући и могућност заједничког учешћа на изборима. Договор предвиђа посебну бригу о заштити мањина и угрожених категорија становништва.

„Потребно је да створимо праведније и хуманије друштво у ком сваки појединац треба да се осећа као равноправни члан друштва. Не смемо дозволити да насиље постане модел понашања и очекујем да с Покретом за толеранцију заједно наставимо у правцу остварења вредности за које се залажемо“ изјавио је председник Покрета за ПРЕОКРЕТ проф.др Јанко Веселиновић.

Председник Покрета за толеранцију Јасминко Хаџисалиховић оценио је да Покрет за ПРЕОКРЕТ може бити тачка везивања за све оне који у Србији желе да се боре за бољу будућност. „Верујем да ће из наше сарадње произаћи још бољи резултати у свим општинама у Србији у којима имамо одборе и то првенствено кроз бригу о грађанским правима и основним људским вредностима“ рекао је Хаџисалиховић