U Skupštinu Srbije stigao je budžet za sledeću godinu, stigli su i improvizovani novogodišnji pokloni ispod skupštinske jelke, samo još uvek nema zahteva za smenu ministra odbrane ili njegove ostavke.

Toga neće ni biti, smatra poslanik Janko Veselinović koji je novinarima pokazao skeniranu peticiju koju je, kako kaže, dobio iz Kruševca i koju, tvrdi, pod prinudom potpisuju radnici Trajala.

„Neko iz Vlade preko poslovodstva Trajala prisiljava radnike da oni podrže Gašića i da onda Vučić kaže: ‘Ja nemam kud, eto, narod, eto oni koji žive od toga, koji koru hleba zarađuju, oni traže da Gašić ostane na tom mestu, i on će ostati na tom mestu'“, tvrdi Veselinović.

Naprednjaci ne žele da polemišu o autentičnosti pomenutog dokumeta ali poslanik SNS-a Vladimir Đukanović kaže da je po sredi „sumanuta kampanja“ koja se vodi protiv još uvek aktuelnog ministra odbrane i potpredsednika njihove stranke.

„Gospodin Gašić je uspeo da uspostavi neki sistem u vojsci. Pretpostavljam da ga ogroman broj ljudi zaista voli ali uvek u svakom sistemu imate nekoga ko vas ne voli. Onda svako može i da izmisli priču da ih neko tera da potpisuju peticiju. Ko sada to može da ustanovi”, pita se Đukanović.

Slično razmišlja i premijer, koji je Gašićevu smenu najavio pre četiri dana.Najavljuje da će održati reč ali bez odgovora na pitanje kada i kako.

„Razumem te ljude, jer je Gašić uradio dosta za tu industriju, ali odluka je doneta i neće se menjati. Ja 50 puta merim pre nego što sečem. Kada se odluka donese ona se sprovodi u delo. I biće veoma brzo sprovedena”, poručio je Vučić.

Ovu polemiku bi moglo da prekine Ministarstvo odbrane, i dalje zvanično radno mesto Bratislava Gašića. Moglo bi, ali zaduženi za to nisu odgovorili na naše konkretno pitanje – da li je tačno da su zaposleni u Trajalu bili primorani da potpišu peticiju podrške?

Izvor:N1