Петиција малих акционара компаније ”БЕКО” предата народном посланику и председнику “Покрета за ПРЕОКРЕТ” проф. др Јанку Веселиновићу

Удружење малих акционара компаније “Беко” предало је народном посланику и председнику “Покрета за ПРЕОКРЕТ” проф. др Јанку Веселиновићу испред Народне скупштине Републике Србије петицију са преко 1.400 потписа. У петицији се захтева ефикаснијим рад судова и окончање стечајног поступка у “Беку”. Узурпација имовинских права бивших запослених радника ове компаније довела је до тешког економског стања њих и њихових породица. Готово 10% њих од увођења стечаја је умрло и није дочекао завршетак овог поступка. Председник Покрета за ПРЕОКРЕТ у четвртак је на трибини у Ковину разговарао и са радницима “Бека” који су радили у погону у “Ковину”. И они ће се својим потписима придружити петицији. Акционарима “Бека” је ускраћено основно уставно право, право на суђење у разумном року, које је уређено и посебним законом. Стечајни поступак у “Беку” и судски процеси везани за њега трају преко 12 година.
Председник “ПРЕОКРЕТА” ће од Народне скупштине Републике Србије тражити да у оквиру своје надзорне улоге изврши контролу Закона о право на суђење у разумном року и да у том оквиру размотри и захтеве бивших радника “Бек”-а
Показује се да је Покрет за ПРЕОКРЕТ политичка организација која је од грађана препозната да одлучно заступа све угрожене грађане у заштити њихових права и да је све веће поверење грађана У ПРЕОКРЕТ.
На слици делегација малих акционара “Бека”, на челу са председником Удружења Слободаном Поповићем предаје потписе акционара и грађана који траже да се овах поступак хитно оконча. На слици је и текст петиције, са делом потписа.

Scroll to Top