Покрет за ПРЕОКРЕТ оцењује да је кажњавање народног посланика проф. др Јанка Веселиновића због тога што је на седници Скупштине Србије затражио оставке премијера и министра финансија, те приметио да „председник Владе бежи од посланика“ покушај гушења сваке критике упућене представницима власти. ПРЕОКРЕТ пита да ли се може сматрати слободном држава у којој се народном посланику изриче казна само зато што је тражио да неко из власти поднесе оставку.

ПРЕОКРЕТ упозорава да присуствујемо покушају присилног дисциплиновања свих  оних који се премијеру не диве „физички и ментално“ и подсећа да је ово тек један у низу корака ка успостављању култа недодирљиве личности (недавно је министар одбране тражио од посланика да стоји мирно док изговара име премијера).

Покрет за ПРЕОКРЕТ скреће пажњу јавности и на чињеницу да су проф. др Јанка Веселиновића казнили управо они који представљају промотере бахатости и вербалног насиља над неистомишљеницима у Скупштини Србије. Подсећамо да је због помињања могућности да премијер поднесе оставку Веселиновићу на седници скупштине одузео реч потпредседник парламента Игор Бечић (чији је иначе лични стил да веома често и веома непримерено вређа представнике опозиције). Одлуку да се због овог „преступа“ Веселиновић и новчано казни донео је Административнои одбор којим је председавао Зоран Бабић – особа која је у скупштини задужена да спречи изговарање ма и једне речи која би могла довести у питање „достигнућа“ власти.

Очигледно да поред тога што има 210 посланика владајуће већине , власт посеже и за кажњавањем било кога ко се усуди да мисли другачије и изнесе критику.

Покрет за ПРЕОКРЕТ сматра да одлука да 6829 динара, колико износи казна народном посланику Јанку Веселиновићу буде уплаћено Фонду за лечење деце од ретких болести – представља врхунац лицемерја. На ова начин, они који гуше критичку мисао и успостављају диктатуру, покушавају да се представе као добротвори. Покрет за ПРЕОКРЕТ осуђује ово јефтино политикантство и покушај да се цензура и успостављање култа личности маскирају наводном хуманошћу.

Да не би оставио никаквог простора за евентуална злонамерна тумачења, народни посланик и председник Покрета за ПРЕОКРЕТ професор доктор Јанко Веселиновић уплатиће сам Фонду за лечење деце од ретких болести исто онолико новца колико му је на име казне одбијено од посланичке плате.

Такође, Покрет за ПРЕОКРЕТ и сви његови представници наставиће да говоре истину грађанима Србије и да указује на катастрофалне учинке актуелне власти, упркос казнама.

Истина нема цену!