ДА ЛИ ЈЕ СУБОТИЧКУ ВЛАСТ СРАМОТА ЗА ДЕПОНИЈЕ ПОРЕД ПУТА ПРЕМА ЉУТОВУ?

Градски одбор Покрет за преокрет Суботица тражи да се уклоне дивље депоније које се налазе на уласку у приградско насеље Љутово и питамо шта ради Јавно комунално предузеће “Чистоћа” које би требало да брине о чистоћи на подручју Суботице? Зашто није организовано одношење отпада и кажњавање оних који загађују животну средину? Питамо градску власт СНС-СПС, СВМ да ли вас је и мало срамота како изгледају прилази Љутову, али и другим местима на подручју града Суботице? Градски одбор Покрета за преокрет Суботица тражи да се одношење отпада хитно уреди, а да се новчано  кажњавање за оне који непрописно одлажу отпад доследно примењују.

Неколико депонија се налази на уласку у Љутово, чиме се знатно нарушава изглед овог насеља И загађује животна средина. ЈКП “Чистоћа” руководи Слободан Милошев и питамо гад да ли ће поднети оставку или ће свој посао радити тако да подручје Града Суботице не личи на депонију. Депоније говоре да су суботички СНС, СПС и СВМ незаинтересовани за здравље грађана Суботице и изглед зелених површина и неспособни да професионално воде јавна предузећа. Депонијама се загађује ваздух, земљиште и вода и оне , имају негативан утицај на биљни и животињски свет. Чешто се на депонијама налази и отпад који је опасан, учестала је и могућност настајања зараза и пожара. Једнако важан је и осећај грађана да живе међу депонијама и да морају сваки дан да их гледају.

Покрет за преокрет Суботица тражи да ЈКП “Чистоћа” хитно почне ефикасно да обавља посао за који се финансира од новца грађана и уклони дивље депоније према  Љутову, али и у другим местима, које угрожавају хигијену околине и здравље грађана.

Scroll to Top