Тајно започета санација зграде Скупштине Војводине („Бановине“) у  Новом Саду  од стране концесионара,  који је зграду оштетио  представља прикривање трагова кривичног дела. ГО Покрета за преокрет у Новом Саду тражи да  јавност има увид у  стање објекта пре  санације како би била документована оштећења од непристрасних, стручних лица. Тајна  санација на згради Бановине  најобичније је прикривање „corpus delicti“ кривичног дела и они који су дали налог за то су саучесници тог кривичног дела. Посебно је индикативно да је  раднике за санацију  ангажовало привредно друштво  „Јавне гараже“, које је концесионар и које је оштећења и изазвало. Како смо Јавном тужилаштву поднели кривичну пријаву због оштећења Скупштине Војводине и како смо документовали више кривичних дела за нас је ово  покушај стварања услова да за њих нико не одговара.

Пре санације се морала утврдити штета на згради Скупштине Војводине, а јавни тужилац је морао да  добије на увид извештај о стању Бановине. Покрет за преокрет пита градоначелника Новог Сада Милана Ђурића, шта крије градска васт када је тајно започела санација, док јавност још нема објективне информације о томе колико је оштећење Бановине? И како је могуће да неко ко је оштећења изазвао ангажује раднике за санацију?

Покрет за преокрет је већ тражио да непристрасна комисија утврди оштећење Бановине, а да се у међувремену зауставе радови на изградњи подземне гараже који су оштећење изазвали. Немамо поверење у документ који је о оштећењима доставио Технички факултет јер је оно само колоризована верзија саопштења СНС-а. На жалост, имајући у виду страначко вођење овог факултета, ништа друго се није могло ни очекивати. Још једном тражимо хитно поступање по поднетој кривичној пријави Основном јавном тужилаштву у Новом Саду.